AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

IEP ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

IEP ne demek?​

İşbaşı eğitim programı; nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkânı sunmaktadır.

Işbaşı eğitim programı maaşı ne kadar?​

İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 163,59 TL, öğrencilere 122,69 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 81,80 TL, Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 179,95 TL cep harçlığı ödenmektedir.

IEP kaç kişi?​

IEP kaç kişi?
İşbaşı Eğitim Programından en az 2 çalışanı olan tüm işverenler yararlanabilir. 10 çalışana dek 1 kursiyer, 10 çalışandan sonra ise çalışan sayısının ’u kadar kursiyer kontenjanı kullanılabilir.

Iş başı eğitim programı kaç kez yararlanılır?​

Iş başı eğitim programı kaç kez yararlanılır?
Bir işsiz İşbaşı Eğitim(Staj) programlarından bir kez yararlanabilir. İşbaşı Eğitim Programı; günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir.

IEP ne kadar?​

İşbaşı Eğitim Programı süresince kursiyerlere günlük 163,59 TL ödeme yapılmaktadır. Kursiyerin öğrenci olması durumunda kursiyere günlük 122,69 TL, işsizlik ödeneği alması durumunda günlük 81,80 TL ve geleceğin meslekleri olarak belirtilen meslekler için günlük 179,95 TL ödeme yapılmaktadır.

İŞKUR işbaşı eğitim programı maaşı ne kadar 2022?​

23.02.2022 12:59 Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanıyor. Katılımcının iş yerinde haftada 6 ve ayda 26 gün çalışması halinde net asgari ücret tutarı 4.253,34 TL banka hesabına yatırılacak.

İş başı eğitim programı hangi meslekler var?​

İş başı eğitim programı hangi meslekler var?
İşkur İşbaşı Eğitimi Programında Hangi Meslekler Var?
- Bilgi Güvenlik Uzmanı,
- Endüstriyel Robot Programcısı,
- Yazılım Geliştiricisi,
- Sosyal Medya Uzmanı,
- Uygulama Programcısı,
- Veri Tabanı Analisti,
- Animasyon Programcısı,
- Kurumsal Kaynak Planlama Uzmanı vb.

Megip açılımı nedir?​

Megip açılımı nedir?
İŞKUR yalnızca İEP ile değil Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İş Birliği Protokolü (MEGİP) ile de istihdamın artırılmasına ve ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün işverenlerce kazanılmasına katkı sağlamaktadır.

İŞKUR günlük ne kadar para veriyor?​

İŞKUR’un işbaşı eğitim programları vesilesiyle gençler iş tecrübesi kazanıyor. Ek olarak bu süreç içerisinde de harçlık alıyor. 2022 yılının ilk günlerinden itibaren ödemeler bu yıl arttı. Günlük olarak meydana getirilen ödemenin meblağı ise 108,68 lira.
 
İşbaşı Eğitim Programı (IEP), işverenlere nitelikli işgücü temininde yardımcı olmak amacıyla uygulanan bir programdır. İşverenler, işe alacakları kişileri işyerinde belirli bir süre gözlemleyerek eğitim verme imkanı bulurlar. Program sayesinde işverenler, kişiler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilir ve doğru bir işe alma kararı verebilirler. İşbaşı eğitim programı kapsamında kursiyerlere günlük belirli bir ödeme yapılmaktadır. Örneğin, iş arayan statüsündeki katılımcılara 163,59 TL, öğrencilere 122,69 TL, işsizlik ödeneği alanlara 81,80 TL ve geleceğin meslekleri için belirlenen programlarda ise 179,95 TL günlük cep harçlığı ödenmektedir.

IEP'den yararlanabilmek için en az 2 çalışanı olan tüm işverenler başvurabilir. 10 çalışana kadar 1 kursiyer, 10 çalışandan sonra ise çalışan sayısının üstünde kursiyer kontenjanı kullanılabilir. Bir işsiz yalnızca bir kez İşbaşı Eğitim(Staj) programından yararlanabilir. Program, günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere haftada 6 gün ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir.

İşbaşı Eğitim Programı süresince kursiyerlere günlük ödeme yapılmaktadır. Bu ödemeler, kursiyerin durumuna göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, kursiyerin öğrenci olması durumunda 122,69 TL, işsizlik ödeneği alan biri için 81,80 TL ve geleceğin meslekleri için belirlenen programlar için 179,95 TL günlük ödeme yapılmaktadır.

Toplamda bir yıl boyunca İŞKUR'un işbaşı eğitim programından faydalanarak iş tecrübesi kazanabilir ve harçlık alabilirsiniz. 2022'de günlük ödemenin miktarı 108,68 TL olarak belirlenmiştir. Bu programın yanı sıra, İŞKUR Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İş Birliği Protokolü (MEGİP) ile de istihdamın artırılmasına ve nitelikli işgücünün kazanılmasına katkı sağlanmaktadır.
 
Geri
Üst