AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

IEP maas ne kadar?

Editör

Yeni Üye

IEP maaş ne kadar?​

İşbaşı Eğitim Programı süresince kursiyerlere günlük 163,59 TL ödeme yapılmaktadır. Kursiyerin öğrenci olması durumunda kursiyere günlük 122,69 TL, işsizlik ödeneği alması durumunda günlük 81,80 TL ve geleceğin meslekleri olarak belirtilen meslekler için günlük 179,95 TL ödeme yapılmaktadır.

İŞKUR IEP hangi meslekler var?​

İşkur İşbaşı Eğitimi Programında Hangi Meslekler Var?
- Bilgi Güvenlik Uzmanı,
- Endüstriyel Robot Programcısı,
- Yazılım Geliştiricisi,
- Sosyal Medya Uzmanı,
- Uygulama Programcısı,
- Veri Tabanı Analisti,
- Animasyon Programcısı,
- Kurumsal Kaynak Planlama Uzmanı vb.

IEP kapsamı ne demek?​

IEP kapsamı ne demek?
İşbaşı eğitim programı; nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkânı sunmaktadır.

Işbaşı eğitim programı kaç kez alınır?​

Bir işsiz İşbaşı Eğitim(Staj) programlarından bir kez yararlanabilir. İşbaşı Eğitim Programı; günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir.

İŞKUR IEP maaş ne kadar?​

İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 163,59 TL, öğrencilere 122,69 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 81,80 TL, Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 179,95 TL cep harçlığı ödenmektedir.

İŞKUR resmi tatillerde para veriyor mu?​

İŞKUR resmi tatillerde para veriyor mu?
Türkiye İş Kurumu-İŞKUR – ✔️Resmi tatillerde işçinin çalıştırılması için işçiden yazılı onay almalı, aksi takdirde işçiye günlük ücreti %100 zamlı olarak ödenir. | Facebook.
İŞKUR hakları nelerdir?​
İşbaşı Eğitim Programı süresince İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası ile Genel Sağlık Sigortası İŞKUR tarafından karşılanan kursiyere 2021 yılı için günlük 108,68 TL harcırah ödenir. Bu ödenek kursiyerin öğrenci olması halinde 81,51 TL, işsizlik maaşı alıyorsa 54,34 TL olarak hesaplanmaktadır.
Işbaşı eğitim programı devam ediyor mu?​
Sözleşmesi imzalanan ancak henüz fiili olarak başlatılmamış işbaşı eğitim programı ile 5 Kasım 2021 tarih ve sonrasında yeni sözleşme imzalanarak başlatılacak işbaşı eğitim programlarında istihdam yükümlülüğüne ilişkin süreler 60 günden az olmamak üzere en az iki katına çıkarılmıştır.

Işkurdan işe giren kaç saat çalışır?​

Işkurdan işe giren kaç saat çalışır?
İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işe alınan kursiyer, günde en az 5 en fazla 8 saat, haftada 6 gün ve 45 saat aşmayacak şekilde çalışabilir. Ayrıca kursiyerin 5 gün rapor hakkı ve kurs süresinin %10’u kadar devamsızlık hakkı bulunmaktadır.

İŞKUR IEP maaş ne kadar 2022?​

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı (IEP) kapsamında ödenen maaşlar ve harçlıklar şu şekildedir:

- İŞKUR'dan iş arayan statüsünde olan katılımcılara günlük 163,59 TL ödeme yapılır.
- Öğrenci olan katılımcılara günlük 122,69 TL ödeme yapılır.
- İşsizlik ödeneği alan katılımcılara günlük 81,80 TL ödeme yapılır.
- "Geleceğin meslekleri" olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlara katılanlara günlük 179,95 TL cep harçlığı ödenmektedir.

2022 yılı için belirlenen maaş tutarları hakkında kesin bir bilgi verilmediği için, en güncel bilgileri Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) resmi web sitesi veya yerel İŞKUR birimleri aracılığıyla öğrenebilirsiniz.

Geri