AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

IEP devamsizlik hakki kac gun?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

IEP devamsızlık hakkı kaç gün?​

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işe alınan kursiyer, günde en az 5 en fazla 8 saat, haftada 6 gün ve 45 saat aşmayacak şekilde çalışabilir. Ayrıca kursiyerin 5 gün rapor hakkı ve kurs süresinin ’u kadar devamsızlık hakkı bulunmaktadır.

Işbaşi eğitim Programi IEP nedir?​

İŞKUR tarafından işsizliğin azaltılmasına yönelik olarak yürütülen aktif işgücü piyasası programlarından birisi olan İşbaşı Eğitim Programı, Kuruma kayıtlı işsizlerin yine Kuruma kayıtlı işyerlerinde sahip oldukları mesleki bilgilerini uygulama yaparak pekiştirmelerini, iş ve üretim süreçlerini bizzat görerek …

Işkur işbaşı eğitim programında hangi meslekler var?​

Işkur işbaşı eğitim programında hangi meslekler var?
İşkur İşbaşı Eğitimi Programında Hangi Meslekler Var?
- Bilgi Güvenlik Uzmanı,
- Endüstriyel Robot Programcısı,
- Yazılım Geliştiricisi,
- Sosyal Medya Uzmanı,
- Uygulama Programcısı,
- Veri Tabanı Analisti,
- Animasyon Programcısı,
- Kurumsal Kaynak Planlama Uzmanı vb.

Işkur işbaşı eğitim programı kaç gün sürer?​

Işkur işbaşı eğitim programı kaç gün sürer?
İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi İşbaşı Eğitim Programı; günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir.

IEP maaşları ne zaman yatar?​

İŞKUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATAR? İŞKUR eğitim programları kapsamında işe giren gençler, hak ediş tarihinden itibaren 30 gün içerisinde maaşlarını alabiliyorlar. Ancak maaşların net olarak yatırıldığı bir gün yok.

Işbaşı eğitim uygulamaları nelerdir?​

İşbaşı eğitim programları; Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır.

Işbaşı eğitim programında sigorta yatar mı?​

Işbaşı eğitim programında sigorta yatar mı?
Genel sağlık sigortası primi, 6. İş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından işbaşı eğitim programı süresince karşılanmaktadır.

Işbaşı eğitim programı maaş nasıl alınır?​

Işbaşı eğitim programı maaş nasıl alınır?
İşsizlik maaşları her ayın 5’inden itibaren PTT şubelerinden TC nüfus cüzdanı veya kimlik kartıyla alınabilmektedir. İşbaşı Eğitim Programı veya İŞKUR eğitim programları; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanmaktadır.

İŞKUR kursları hangi bölümler var?​

İşkur’da Hangi Kurslar Var?
- Beden işçisi,
- Garson,
- Kuaförlük,
- Ön Muhasebeci,
- Fotoğrafçılık,
- Grafik Tasarımcılığı,
- Hasta Danışmanı,
- Büro Memuru,

2021 İŞKUR maaşı ne kadar?​

Buna göre 2021 yılında alınabilecek en düşük işsizlik maaşı bin 420 lira, en yüksek işsizlik maaşı ise 2 bin 840 lira oldu.

**İşbaşı Eğitim Programı (IEP) devamsızlık hakkı ne kadar?**

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında çalışan kursiyerlerin belirli bir devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Kursiyerlerin genellikle kurs süresinin %10'u kadar devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Ancak her programda bu hakkın detayları farklılık gösterebilir. Bu nedenle, IEP'ye başvuran kursiyerlerin programın detayları hakkında doğrudan İŞKUR yetkililerinden bilgi almaları gerekmektedir. Devamsızlık hakkı, kursiyerlerin beklenmedik durumlar veya sağlık sorunları nedeniyle belirli bir süre işe gidemedikleri zaman kullanılmaktadır.

IEP devamsızlık hakkı konusunda daha fazla bilgi almak için İŞKUR'un resmi internet sitesinden veya yerel İŞKUR birimlerinden destek alabilirsiniz. Bu sayede kendi durumunuza uygun ve güncel bilgilere erişerek devamsızlık hakkınızı en iyi şekilde kullanabilirsiniz. Unutmayın, devamsızlık hakkı sadece belirli durumlarda kullanılabilen bir hak olup, program kurallarına uygun şekilde kullanılması önemlidir.

Geri