AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Idris peygamber cennette mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Idris peygamber cennette mi?​

İdrîs’in cennette kalmasına sebep olur. “21 Tarih ve tefsir kaynaklarında Hz. İdrîs’in cennette bu şekilde kaldığı ile ilgili çokça rivayet vardır.

Kevser havuzunun özellikleri nelerdir?​

Muhtelif rivayetlerde söz konusu nehir, etrafı incilerle örülmüş kubbelerle çevrili, suyu gümüşten beyaz, miskten daha hoş kokulu, baldan tatlı gibi özelliklerle tanıtılır (meselâ bk. Buhârî, “Riḳāḳ”, 53).
Cennette olan peygamber kimdir?
Ben işte cennete girdim’ deyince Allah Celle Celalühü kıyamete kadar cennette kalmasına izin verdi. Sağken Cennete giren ve orada kalan ilk kişi İdris Aleyhisselamdır.

Kevser şarabı ne anlama gelir?​

cennette olacağı vadedilen, içtikçe içilesi özelliği olan, içecek. ölümden sonra içilebilmesi için yaşam boyunca alkolden uzak durulması gibi bir şart aranmakta olan şaraptır ki bu da birine sigarayı bıraktırıp ödül olarak bir karton sigara vermek gibi bir şeydir.

Kevser Çeşmesi nedir?​

Cennete ilk gireceklerin dünyevi kusur ve hastalıklarını temizleyen bu nehirdir. Cennetin giriş kapısının yanına şöyle bir uğrayan Kevser Irmağı, Sırat’ı geçmeyi başarıp cennete girecek olanlara ilk hizmetini sunacaktır.
Havzı ne demek?
Dağ veya tepelerle sınırlanmış, suları aynı denize, göle veya ırmağa akan bölge. Bölge, mıntıka.

Cennette kadınlara erkek verilecek mi?​

Kur’ân, cennette sadece erkeklerin ödüllendirileceğini, kadınların ise erkeklere ödül olarak takdim edileceğini söylemiyor. Cennette erkekler, genç, en güzel çağlarında birer delikanlı, kadınlar da yine onlarla yaşıt, dilberler, huriler olacaklardır. Erkek kadını arzu ettiği gibi kadın da erkeği arzu eder.

Ilk cennete giren peygamber kim?​

Sağken Cennete giren ve orada kalan ilk kişi İdris Aleyhisselamdır.
Cennete girip de çıkmayan peygamber kim?
Hz, İdris Peygamber cennete girip Çıkmayan tek Peygamber oldu!… Azrail ve idris a.s’ın sırrı

Geri