AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Idrarda amonyak kokusu neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Idrarda amonyak kokusu neden olur?​

Yeterince su içmiyorsanız idrarınızdan güçlü bir amonyak kokusu gelebilir. İdrarınızı yeterince seyreltecek su olmadığından idrar atık maddelerle yoğunlaşır ve rengi koyulaşır. Bu da kokmasına neden olur. Daha fazla su içtiğinizde koku normale dönecektir.

Susuz kaldınız Yeterince su içmiyorsanız idrarınızdan güçlü bir amonyak kokusu gelebilir. İdrarınızı yeterince seyreltecek su olmadığından idrar atık maddelerle yoğunlaşır ve rengi koyulaşır. Bu da kokmasına neden olur. Daha fazla su içtiğinizde koku normale dönecektir.
Amonyak kokusu Hangi hastalık?
Amonyak kokusu, böbrek veya karaciğer. İdrarınızda amonyak ya da aseton kokusu varsa, idrar yolları iltihabı ya da diyabet. Balgamdaki kötü koku, zatürree, bronşite işaret ediyor olabilir.
Amonyak nasıl kokar?
Oda sıcaklığında, amonyak keskin ve boğucu bir kokuya sahip renksiz, oldukça tahriş edici bir gazdır. Genellikle varlığı hakkında yeterli sinyali verir; ancak koku alma yorgunluğu oluşturabilir.

İdrarda koku hangi doktora gidilir?​

Eğer idrar yolu enfeksiyonu teşhisi koyulmuş yada idrar yolu enfeksiyonu ile ilgili şüpheleri olan hastalar hastanelerin üroloji polikliniğine başvurmaları gerekir.
Amonyak kokusu zararlı mıdır?
Havadaki düşük konsantrasyonlarda bile (50 ppm) hızlı bir şekilde göz, burun ve boğaz tahrişine, öksürme ve bronşların daralmasına sebep olur. Yüksek konsantrasyonda gazla veya konsantre amonyum hidroksitle temas, gözün yüzey hücrelerinin şişmesine ve kaymasına ve geçici veya kalıcı körlüğe neden olabilir.
Idrardan koku gelmesi ne demek?
İdrardaki koku ne yediğimizle yakından ilgilidir. Baharatlı yiyecekler idrarın daha yoğun kokmasına neden olabilirken; kuşkonmaz, kahve ve sarımsak daha farklı bir koku verir. Penisilin gibi ilaçlar da idrar kokusunu etkileyebilir. Ancak bu tamamen zararsızdır.
Karbonat, koltuk altı kokusunu engellemek için etkili bir ilaçtır.
 
Geri
Üst