AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Idrar yaptiktan sonra damlama gelmesine neden olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İdrar yaptıktan sonra damlama gelmesine neden olur?​

İdrar yaptıktan sonra damlama gelmesinin tedavisi bu durumun neden kaynaklandığına göre değişir, örneğin sorun idrar yolu enfeksiyonu ise doktor antibiyotik reçete edecektir. Sual: Hocam merhaba 36 yaşındayım idrar yaptıktan sonra üç dört damla idrar damlardı. Akdar a gittim bana kabak çekirdeği yememi önerdi.

Erkeklerde idrar kanalında idrar kalması normaldir.?​

Erkeklerde idrar yolu kadınlardan daha uzun olduğundan idrar kanalında bir miktar idrar kalması normal kabul edilir. Bu idrarı temizlemek için istibra yapmalıdır. İstibra şu demektir; Erkeklerin yürüyerek, öksürerek veya sol tarafa yatarak (İstibrâ) etmesi, ya’nî idrâr yolunda damlalar bırakmaması vâcibdir.
Teşhis konulduktan sonra tedavi yapılır. Bunun için kullanılan özel ilaçlar vardır. bu ilaçları bir uroloji veya nöroloji uzmanı verir.) Sual: Benim idrara çıktıktan sonra damlama sorunum var bu son zamanlarda rahatsız edici boyuta ulaştı 10 damlaya kadar bu şekilde geliyor. İdrarda yanma, zorlanma gibi bir sıkıntım yok.

Nasıldır idrarda idrar damlaması?
İdrar damlaması çoğunlukla bir hastalıktan değil, tuvalet ihtiyacı sırasında yeteri kadar özen göstermemekten kaynaklanır.

Yaşlılarda idrar kaçırma sorunu meydana gelir.?
Yaşlılarda idrar kaçırma, son derece yaygın olarak görülen problemlerden biridir. Birçok zaman kişinin istemsiz bir şekilde idrarını kaçırması ile sorunlar meydana gelir. Kişi her ne kadar yaşlı da olsa idrar kaçırma sorunu bu kişinin yaşam kalitesini oldukça düşürür.

Yaşlılarda idrar kaçırma problemi meydana gelir.?​

Yaşlılarda idrar kaçırma problemi daha çok sağlık nedenleri ile meydana gelen bir durumdur. Boşaltım sistemindeki organların görevlerini tam olarak yapamamasından dolayı meydana gelen bu durum böbrekler, idrar yolları, mesane, üreter sistemi olmak üzere birçok organdan kaynaklanabilmektedir.

Ya’nî idrâr damlalar bırakmaması vâcibdir.?​

Erkeklerin yürüyerek, öksürerek veya sol tarafa yatarak (İstibrâ) etmesi, ya’nî idrâr yolunda damlalar bırakmaması vâcibdir. İdrâr damlası kalmadığına kanâ’at gelmeden abdest almamalıdır.

Geri