Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Idrar kesesi ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye

İdrar kesesi ne işe yarar?​

İdrar kesesi ne işe yarar? İdrar kesesi, kaba tabiriyle vücutta idrarın dışarı atılmadan önce biriktirildiği yerdir. Memeli hayvanlarda ve insanlarda en gelişmiş haliyle bulunan idrar kesesi; var olan calılarda boşaltım sisteminin en önemli elemanlarından biridir.

İdrar testi ve idrar tahlili nasıl yapılır?​

İdrar testi ve idrar tahlili nasıl yapılır?
İdrar testi ve idrar tahlil sonuçlarının doğru yorumlanması bir çok hastalığın tanısı ve takibinde büyük önem taşır. Bu yazımızda idrar test sonucu ve idrar tahlilinin nasıl yorumlandığına dair detaylı bilgiler bulabilirsiniz. A İdrar testi, bir diğer adıyla da tam idrar tahlili doktorlarca sıklıkla istenen bir tahlil yöntemidir.

Bir idrar tahlili sonucunda, idrarda kan hücrelerinin bulunduğu anlaşılır.?​

İdrar tahlili sonucunda, eritrosit görülmesi normal değildir.İdrar tahlilinde eritrosit görüldüğünde, idrarda kan hücrelerinin bulunduğu anlaşılır. Aşağıda belirtilen durumlarda idrar tahlilinde eritrosit görülmektedir: * Taş düşürülmesi veya kum dökülmesi durumlarında idrar tahlilinde eritrosit görülür.

Hastada idrar yolu enfeksiyonu olup olmadığı?​

Hastada idrar yolu enfeksiyonu olup olmadığı?
Hastada idrar yolu enfeksiyonu olup olmadığı basit bir idrar analizi ve idrar kültürü ile belirlenebiliyor. İdrar analizi sonrası kesin tanıyı veren idrar kültürü, vücutta enfeksiyon yapan mikroorganizmayı ve saptanan mikroorganizmaya etkili antibiyotiği belirlemeye yarıyor.
İdrar kesesinden kaynaklanan rahatsızlıkların başında idrar kesesidir.?​
İdrar kesesinin en belirgin özelliği esnek; genişleyebilen veya büzülebilen yapısıdır. Bu özelliğinin gereği olarak, tıpkı üreterler gibi kas liflerinden oluşur. İdrar kesesinden kaynaklanabilecek rahatsızlıkların başında idrar kesesi çeperlerinin bir zarar görmesi veya idrar kesesinin patlaması gelir.

Biriktirilen idrar kesesi nedir?​

Biriktirilen idrar kesesi nedir?
İdrar kesesi, kaba tabiriyle vücutta idrarın dışarı atılmadan önce biriktirildiği yerdir. Memeli hayvanlarda ve insanlarda en gelişmiş haliyle bulunan idrar kesesi; var olan calılarda boşaltım sisteminin en önemli elemanlarından biridir. İdrar kesesinin tam olarak işlevini yerine getirmemesi halinde canlıda ya boşaltım sorunları baş gösterir.

İdrar kesesi, vücutta idrarın depolandığı ve biriktiği organdır. İdrarın böbreklerden üretilip idrar kesesine taşındığı bu organda birikmesi, idrarın kontrollü bir şekilde dışarı atılmasını sağlar. İdrar kesesi, genellikle memeli hayvanlarda ve insanlarda bulunan gelişmiş bir yapıya sahiptir ve boşaltım sisteminin önemli bir parçasıdır.

İdrar testi ve idrar tahlili, kişinin idrarındaki kimyasal ve hücresel bileşenleri analiz etmek için yapılan önemli tahlillerdir. Bu testler, birçok hastalığın tespit edilmesi ve takibi açısından büyük önem taşır. İdrar testi genellikle sağlık çalışanları tarafından istenir ve yapılan test sonuçlarına göre hastalıkların teşhis edilmesine yardımcı olur.

Eritrosit olarak bilinen kırmızı kan hücreleri, normalde idrarda bulunmamalıdır. Eğer idrar tahlilinde eritrosit görülüyorsa, bu durum idrarın içinde kan hücrelerinin bulunduğunu gösterir. Eritrositlerin idrarda bulunması genellikle taş düşürülmesi veya idrar yolu enfeksiyonu gibi durumlarla ilişkilendirilir.

İdrar yolu enfeksiyonu varlığı, genellikle basit bir idrar analizi ve idrar kültürü ile tespit edilebilir. İdrar analizi sonrası yapılan idrar kültürü, mikroorganizmanın türünü ve etkili antibiyotiği belirleyerek enfeksiyonun doğru şekilde tedavisine yardımcı olabilir.

İdrar kesesinden kaynaklanabilecek rahatsızlıklar arasında idrar kesesi çeperlerinin zarar görmesi veya idrar kesesinin patlaması gibi durumlar yer alabilir. İdrar kesesi, esnek yapısı sayesinde genişleyebilen veya büzülebilen bir organdır ve bu özelliği sayesinde idrara depolama ve dışarı atma görevini yerine getirir.

Son olarak, biriktirilen idrar kesesi, vücutta idrarın depolandığı organ olarak önemli bir rol oynar. İdrar kesesinin işlevini yerine getirememesi durumunda boşaltım sorunları ortaya çıkabilir ve sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle idrar kesesi, boşaltım sisteminin önemli bir bileşeni olarak değerlendirilir.

Geri