AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Idrar bitkilere iyi gelir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

İdrar bitkilere iyi gelir mi?​

Herkesin idrarı farklı tabii ki, ama genelde idrarın AFP (azot-fosfor-potasyum) oranı 11-1-2 olarak kabul ediliyor. Özellikle yeşil ve yapraklı mısır gibi bitkiler için idrar oldukça yararlı. Yalnız idrardaki yüksek tuz oranı bitkilere direkt uygulama yaparsanız zarar verebilir.
Insan idrarı gübre olur mu?
insan idrarı barındırdığı nitrojen, potasyum ve fosfor miktarlarının birbirine oranı ele alındığında, günümüzde kullanılan diğer gübrelere oldukça yakın özellikler gösterir. ayrıca isveç’te yürütülen çalışmalar göstermiştir ki, idrar gübre olarak kullanıldığında, insanın besin olarak ihtiyaç duyduğu bitkilerin yüzde 50 …

Bitkiler nerelerde kullanılır?​

Doğal florada bulunan bitkiler halk arasında; gıda, tedavi amaçlı (Fitoperapi: tıbbi bitkilerle tedavi), çay, baharat, boya, insektisit (böcek ilacı), hayvan hastalıklarının tedavisi, reçine, zamk, uçucu yağlarından faydalanma, meşrubat, kozmetik sanayinde kullanımı yapılmaktadır.
Çiçeklere kabartma tozu konur mu?
Vazoya koyduğunuz canlı çiçeklerin çok daha uzun süre diri kalmasını sağlar ve solmasını önler. Bunun için vazodaki suya bir miktar kabartma tozu dökmeniz yeterli olacak.
sanıldığının aksine çiçeğe zararı yoktur faydası vardır. bunu yapın diye söylemiyorum, ama çiçekleri çürütmesi falan söz konusu değildir. çünkü idrarda bulunan üre, zaten gübre yapımında kullanılan bir madde.
İdrar ne işe yarar?
İdrar terapisi birçok hastalığa da iyi geliyor. Sivilce, egzama, kırmızı leke, kuru cilt tedavisinde idrarın inanılmaz etkileri olduğu uzmanlar tarafından aktarılıyor. Ayrıca yaş ilerledikçe eksikliği büyük bir sorun olarak görülen cilt esnekliği de idrar kürü ile kısa sürede geri kazanılıyor.

Havuza Işersen ne olur?​

Ayrıca tahrişe neden olur; bazen aşırı havuz kokusu yaratır ve gözleriniz yanar. Siyanojen klorid de tahriş edici bir maddedir ve vücudun oksijen kullanma yeteneğini gerçekten etkileyebilir. Ne kadar idrarla dolu olursa olsun, bir havuzda bundan dolayı ölünmez- fakat kesinlikle bunu solumanız sizin için iyi değil.
Akan suya Işenir mi?
“Denize/Okyanusa işemekte hiçbir sorun yok. Çünkü: 1- Öncelikle ortalama insan idrarının yüzde 95’i sudan oluşuyor. Ayrıca litrede 1-2 gram kadar sodyum (NA+) ve klorür iyonları (CI-) barındırıyor.
 
Geri
Üst