AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ido kaptanlari ne kadar maas aliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ido kaptanları ne kadar maaş alıyor?​

Genel olarak bakıldığında ise kaptanların maaşları 5.000 TL ile 14.000 TL arasında değişmektedir.

Yat kaptanı ehliyeti nereden alınır?​

Yat kaptanı olmak için teorik ve pratik olarak yapılan yat kaptanlığı sınavını başarı ile tamamlamak gerekmektedir. Yat kaptanlığı belgesi almak isteyen kişiler, T.C. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından hazırlanan sınavlara girmektedir.
Yat Kaptanlığı Kursu ne kadar?
Eğitim ücretlerimiz her yıl Ocak ayında Yönetim Kurulumuz tarafından belirlenmekte olup 2019 yılı için 499 grt eğitimi 5.000 TL, 149 grt eğitimi için ise 2.000 TL’dir. Eğitim ücretinin içerisine 5 temel STCW sertifikası ve güvenlik sertifikaları dahildir.
2 yıllık yat Kaptanlığı bölümü ne iş yapar?
Yat kaptanlığı bölümü mezunları, yangın anında gerekli tedbirlerin alınmasını sağlar ve gerekli olan müdahaleyi yaparlar. Yat kaptanlığı bölümü mezunları, sahip oldukları yeterlilik ile yaşanan acil durumlarda gemiyi yönetirler. Son olarak, meteorolojik tahminler doğrultusunda hareket ederler.

Tekne kaptan ehliyeti nasıl alınır?​

Siteye e-Devlet yoluyla giriş yaptıktan sonra online eğitimler için kaydınızı oluşturabilirsiniz. Amatör Denizci Belgesi sınavını geçin: Gerekli eğitimi tamamladıktan sonra aynı şekilde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının sitesinden ADB ve KMT sınavlarına başvuru yapmanız, sınavlarda başarılı olmanız gerekir.

Yat kaptanlığı olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Kaptan olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak şartı bulunmaktadır.
Kaptanlık Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Ulaştırma İşletme Mühendisliği hangi Üniversitelerde var : İstanbul Teknik, Piri Reis, Dokuz Eylül, İstanbul, Girne, Karadeniz Teknik, Ordu, Yüzüncü Yıl ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi.
Gemide 1 kaptana ne denir?
büyük ticaret ve hizmet gemilerinde, birinci kaptana “süvari bey” diye hitap edilir.bu terim genellikle denizciler tarafından kullanılmaktadır.

Geri