AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ideolojinin egitim ile ilgisi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ideolojinin eğitim ile ilgisi nedir?​

Eğitim, özünde ideolojik bir eylemdir ve bundan dolayı da ideolojilerin mücadele alanıdır. Okullarda öğrencilere okuma-yazma, basit bir takım hesaplamaların yanı sıra nasıl düşünmeleri gerektiği, doğru ve yanlışın kriterlerinin ne olduğu kısaca hayata yönelik bir bakış açısı kazandırılır.

Devlet ve eğitim arasındaki ilişki nedir?​

Bu şekilde eğitim ideoloji destekleyen ideolojinin devamlılığını sağlamasında rol oynar. Bu nedenle eğitimin, aynı değerlere sahip aynı yönde davranış gösteren homojen bir yapıya sahip toplum yaratmak için devlet tarafından düzenlenir, devlet denetiminde yapılır. İlkel toplumlarda din ile eğitim iç içe olmuştur.
karl marx’ın, bedensel iş-zihinsel iş ayrımını ortadan kaldıran eğitim anlayışının adı. marx’a göre zihinsel-bedensel iş ayrımı, çalışan-çalıştıran ikiliğini ve dolayısıyla kapitalizmi besler.
Devlet neden eğitim verir?
Kamu mallarında olduğu gibi eğitim de eşitlik, çoğunluk tarafından kabul edilmiştir. Guthrie (1980; s.91)’ye göre eğitimin başlıca amacı gelirin eşit olarak yeniden dağıtılmasını sağlamaktadır. Levin’e göre eşitlik için devlet müdahalesi gereklidir.
Eğitimde Devletin Rolü Nedir?
Devlet, maddi imkandan yoksun başarılı öğrencilerin öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacı ile burslar ve başka yollarla gerekli yardımı yapar. Eğitim ve öğretim kurumlarında sadece eğitim, öğretim, araştırma ve inceleme ile ilgili faaliyetler yürütülür. Bu faaliyetler her ne suretle olursa olsun engellenemez.

Politeknik eğitimin amacı nedir?​

Politeknik eğitimde bireylere en temel teknik yöntem ve beceriler kazandırılır. Bu sayede işçi, farklı üretim alanları arasındaki temel bağ ve benzerlikleri kavrama ve bu temelden faydalanarak, karşılaştığı her türlü problem ve yenilikle baş etme olanağını yakalamaktadır.

Politeknik eğitim özellikleri nedir?​

Politeknik eğitim, ne basit bir ‘İş Okulu’ akımıdır ne de teknik/mesleki eğitimdir. ‘İş Okulu’nda iş, eğitimde bir üretim süreci olarak değil, basit bir ‘öğrenme ortamı’ olarak ele alınır; yani iş, eğitime göre tali bir konuma itilir.
 
Geri
Üst