AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ideoloji ne demek eksi sozluk?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ideoloji ne demek ekşi sözlük?​

dünya ve toplum hakkında birbirleriyle tutarlı olan inanç ve düşünce sistemi. dünyayı anlayıp değerlendirirken ve davranışlarımızda göz önünde bulundurduğumuz fikir ve inançların bütünü.

Bilimsel ve ideolojik olan aynı anlama gelir mi?​

Bilim, kendi yapı ve rolü içinde bulunan gerçekliğe ulaşmak ister. İdeolojik tez ise, kendisini objektif olarak öne çıkaran ölçütsel tezi açıklar. Bu sebeple, anlaşmazlık, onun öz niteliği olur. İdeoloji, meydana gelen bir durumla ilgili belli bir gerçeği, o gerçeğe işaret eden şeyi bir arada bulundurur.
Bilimsel ve ideolojik davranışın özellikleri nelerdir?
Bu ilkelerin başlıcaları; objektif davranma, önyargısız olma, taraf tutmama, duygusal davranmama, hür düşünceli olma, gerçeği olduğu gibi aksettirme, doğru ve dürüst olmadır (Kaptan,1989).
Karl Marx ideolojisi nedir?
Marx’ın toplum, ekonomi ve siyaset hakkındaki teorileri -bir bütün olarak Marksizm- insan toplumlarının sınıf savaşımı -üretimi kontrol eden yönetici sınıf ile üretim için gereken emeği sağlayan mülksüz bir emekçi sınıf arasındaki çatışma- ile ilerlediğini iddia etmektedir.

Marksizm bir ideoloji midir?​

Marksizm, ideolojik alanda esas olarak sınıflar savaşımı teorisini ortaya atan ve bu savaşımın zorunlu sonucu olarak proletarya diktatörlüğüne ve oradan da toplumsal eşitlik ve özgürlük dünyası komünizme varılacağını öngören bir öğreti olarak tanımlanır.

Düşüngü ne demek?​

Düşünsel, toplumsal ya da siyasal bir öğreti oluşturan, ülke olarak benimsenebilen kişi ve kurumların davranışlarına yön veren düşünceler bütünü, ideoloji.
Ideolojik bağnazlık nedir?
bir ideolojiye deli gibi bağlanıp düşünmekten kurtulmak , kutsallar bulup o düşüncede sorgulayamamak.
İdeoloji bir bilim dalı mıdır?
İdeoloji, bilimin bir meyvesi değil, mutlak hakikatin kendi tekelinde bulunduğunu öne süren bir inancın ifadesidir. Nitekim Althusser bu noktayı şöyle dile getiriyor: “İdeolojiye ait teorik üretimin tarzı, bilime ait teorik üretim tarzından tamamen farklıdır”.
 
Geri
Üst