AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Idealizmde egitimin temel amaci nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Idealizmde eğitimin temel amacı nedir?​

İdealizmin eğitim anlayışına göre eğitimin temel amacı, öğrenenleri mutlak akıl niteliğiyle düşünmek için motive etmektir. İnsan aklının doğuştan olduğunu söylemiştik. İnsan aklı doğuştan ancak sınırlıdır, mutlak akıl içinde anlam kazanır.
Sokrates e göre eğitimin amacı nedir?
Sokrates’in eğitimle ulaşmak istediği nihai amaç insanın kendini gerçekleştirmesi ve mutluluğa ulaşmasıdır.
Platon a göre devleti yönetecek olanlar hangisi olmalıdır?
Platon’a göre devlette bulunan bu üç kısım aklıyla, iradesiyle ve istekleriyle birbiri arasında çatışmaya girmeden, sağlıklı bir şekilde yaşarsa ideal devlet meydana gelecektir. Ona göre ideal devleti aristokratlar yönetmelidir.

Gazali ye göre eğitimin amacı nedir?​

Gazali’ye göre eğitimin amacı; öğrenciye yoğunluklu olarak dini bilimleri öğretip, bu dünyadan en üst düzeyde el etek çektirerek, ahiretteki mutluluğa hazırlamaktır.Eğitim, insanı erdem ve bilgi yoluna sokarak; onu Allah’a ve ahirete hazırlamalıdır.
Eğitimde insanın değiştiğini savunan görüş nedir?
değişik karakterlere sahip olması nedeniyle onların taşıdıkları özelliklere uygun eğitim verilmesini savunmuştur. Dewey, doğal eğilimlerle dünyaya gelen insanın çevresi ile etkileşimi sonucunda değiştiğini düşünmektedir. Dewey’e (2004) göre toplumsal bir varlık olan insan için çevre çok önemli ve etkilidir.
Naturalist eğitim nedir?
Natüralist eğitim yaklaşımına göre, öğrenme, çocuğa uygun bir öğrenme platformu yaratılması ile gerçekleşir. Öğretmen öğrenciye hazır bilgi aktaran değil, çocuğa özgür bir ortam sağlayarak onun öğrenme fırsatı yakalamasını gözleyen ve kolaylaştıran kişidir.

Platon devlet adlı eserinde esas olarak hangi kavramı tartışmıştır?​

Devlet (Grekçe: Πολιτεία, Politeía), Sokrates’in sağlıklı ve mutlu bir toplum hayatı için düşündüğü devlet modelini anlatan Platon’un bir eseridir. Günümüzdeki devlet felsefesi üzerinde temel kaynaklardan biri olması açısından önemlidir. Aynı zamanda mutluluk felsefesi üzerine yazılmış bir metindir.
 
Geri
Üst