Ideal bir rehberlik odasi nasil olmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ideal bir rehberlik odası nasıl olmalı?​

Danışan ile danışmanın oturdukları koltuklar aynı yükseklikte olmalı ve açıları en fazla 45 derece olmalıdır. Oda sıcaklığı 25-26 derece civarında ayarlanmalı ve dikkat dağıtıcı ölçüde sıcak ya da soğuk olmamalıdır. Gerek görülenden fazla eşya olması danışmada dikkati dağıtır ve odaklanmayı güçleştirir.

Rehberlik ve araştırma Merkezlerine kimler başvurabilir?​

0-4 Yaş Okul Öncesi Çocukları İçin: Okul öncesi eğitime daha başlamamış, küçük yaş (0-4 yaş) çocukları olan aileler, çocuklarında gelişimsel bir gerilik gözlemlediklerinde direkt olarak yaşadıkları ilçeye bağlı olan Rehberlik Araştırma Merkezlerine başvuruda bulunabilirler.
Ramda kimler görev yapar?
Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü Başkanlığı Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri bölümü, bölüm başkanının sorumluluğunda merkezin çalışma alanının kapsamına göre yeterli sayıda psikolojik danışman, psikolog, psikometrisi, eğitim programcısı ve sosyal çalışandan oluşur.

RAM a öğrenci nasıl yönlendirilir?​

Özel yetenekli öğrenciler için destek eğitim odası: Öğretmeni tarafından genel yetenek zi- hinsel alanında özel yetenekli olduğu düşünülen öğrenci için “Eğitsel Değerlendirme İsteği Formu” doldurularak, RAM’a yönlendirilir. RAM gelen form doğrultusunda öğrenciye randevu verir ve eğit- sel değerlendirmesi yapılır.

Kişisel rehberlik nedir kpss?​

Eğitim sürecinde öğrencilerin “kişisel-sosyal” gelişim ihtiyaçlarını karşılamak ve böylece onların kişisel gelişim ve uyumlarına yardımcı olmak amacıyla yürütülecek rehberlik hizmetlerine kişisel-sosyal rehberlik denir.
Rehberlik servisleri nelerdir?
Rehberlik Hizmetleri Nedir? Amacı… Kapsamı

Rehberlik servisi ne demek?​

Rehberlik servisi, öğrencilerimizin okula uyumunu sağlamada ve bu konuda veliyi yönlendirmede etkin bir rol oynar. Çeşitli konularda seminerler düzenleyerek öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin ihtiyaç duydukları konularda bilgi sahibi olmasına yardımcı olur.

Geri