Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ideal bir ogretmenin ozellikleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Ideal bir öğretmenin özellikleri nelerdir?​

Diğer taraftan ideal bir öğretmende; saygı, liderlik, dürüstlük ve insan tabiatını anlama gibi sosyal nitelikleri aradıkları görülmektedir. İdeal bir öğretmende aranan diğer kişilik özellikleri ise; öğretmeye karşı ilgi, duygusal denge, neşe, kendine güven ve hoşgörü şeklinde sıralanmaktadır.

Örnek bir öğretmen nasıl olmalı?​

İyi Öğretmen Nasıl Olunur?
- İyi bir öğretmen olumlu bir öğretmendir.
- Onlara arkadaşça yaklaşın ama fazla ileri gitmeyin.
- 3. Derslerinizi hayatlarıyla ilişkilendirin.
- Zamanınız akıllıca kullanın.
- Daha fazla açıklama yapın.
- Çeşitli şekillerde öğretin.
- 7. Kararlı olun.
- 8. İyi bir öğretmenin daima hedefleri vardır.

Öğretmen profili nasıl olmalı?​

Öğretmen profili nasıl olmalı?
Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma ve Geliştirme Başkanlığı öğretmenlerin niteliklerini belirledi. Buna göre çağdaş öğretmen; alçakgönüllü, cesaretli, genel kültür sahibi, insan sevgisine sahip ve iyi bir eğitim almış olmalı.

Bir öğretmenin dikkat etmesi gereken temel faktörler nelerdir?​

Bir öğretmenin dikkat etmesi gereken temel faktörler nelerdir?
Öğretim için önceden plân yapın ve öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun materyalleri önceden hazırlayın. Öğrenci gelişimini takip eden değerlendirme (accountability) sistemleri geliştirin. Öğrenme uygulamalarına ayrılan zaman ve görevlerinizi analiz edin. Öğretimle ilgili kurallara ve standartlara uyumu gözleyin.

Bir meslek olarak öğretmenlik nasıl tanımlanır?​

Öğretmen, toplumun eğitim hedefleri doğrultusunda bireylere eğitim ve öğretim sunmakla görevli kişiye verilen mesleki ünvandır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde, ‘Mesleği bilgi öğretmek olan kimse’ olarak tanımlanan öğretmenlik, alan eğitimi ve pedagojik formasyon gibi süreçlerin ardından edinilebilen bir meslektir.

Bir öğretmen nasıl davranmalı?​

2- Öğretmen-öğrenci ilişkisi için etkili bir model
- İyi öğretmen sakindir, telaşlanmaz, sinirlenmez, soğuk kanlıdır.
- İyi öğretmen ön yargılı ve yanlı değildir, öğrencilere eşit davranır.
- İyi öğretmen her şeyden önce tutarlıdır. Değişmez, unutmaz, hata yapmaz.
- İyi öğretmen her sorunun cevabını bilir.

21 yüzyıl öğretmen becerileri nelerdir?​

21 yüzyıl öğretmen becerileri nelerdir?
). 21. yüzyıl becerileri bu çalışmalarda; eleştirel düşünme, yaratıcılık, iş birliği, iletişim, bilgi okuryazarlığı, medya okuryazarlığı, tekno- loji okuryazarlığı, esneklik, liderlik, girişim, verimlilik ve sosyal beceriler şeklinde ifade edilmiştir.

Ideal bir öğretmenin özellikleri arasında saygı, liderlik, dürüstlük, insan tabiatını anlama, öğretmeye karşı ilgi, duygusal denge, neşe, kendine güven ve hoşgörü gibi sosyal ve kişilik özellikleri bulunmaktadır. Ayrıca, ideal bir öğretmen; olumlu bir tutum sergileyen, öğrencilerle arkadaşça ilişkiler kuran, dersleri hayatlarıyla ilişkilendiren, zamanını iyi kullanabilen, açıklayıcı ve çeşitli öğretim metodları kullanan, kararlı ve hedefleri olan bir yapıya sahip olmalıdır.

Öğretmen profili, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen nitelikler doğrultusunda alçakgönüllü, cesaretli, genel kültür sahibi, insan sevgisine sahip ve iyi bir eğitim almış bir kişiyi tanımlar. Bir öğretmenin dikkat etmesi gereken temel faktörler ise önceden plan yapma, öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun materyalleri hazırlama, öğrenci gelişimini takip etme, değerlendirme sistemleri geliştirme, öğrenme uygulamalarını analiz etme ve öğretimle ilgili kurallara uyumu gözetme gibi unsurları içermektedir.

Ayrıca, 21. yüzyıl öğretmen becerileri arasında eleştirel düşünme, yaratıcılık, iş birliği, iletişim, bilgi okuryazarlığı, medya okuryazarlığı, teknoloji okuryazarlığı, esneklik, liderlik, girişimcilik, verimlilik ve sosyal beceriler gibi önemli yetkinlikler bulunmaktadır.

Öğretmenlik, bireylere eğitim ve öğretim sunarak toplumun eğitim hedeflerine hizmet eden bir meslektir. Türk Dil Kurumu'na göre, öğretmenlik 'Mesleği bilgi öğretmek olan kimse' olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle, bir öğretmenin davranışları öğrencileri motive etmeli, desteklemeli ve eşit şekilde davranarak onların gelişimine katkı sağlamalıdır.

Geri