AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Idari tesis alanina ne yapilabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Idari tesis alanına ne yapılabilir?​

Planda idari tesis alanı, resmi kurum, resmi bina veya tesisler alanı olarak belirlenen alanlarda, büro ve hizmet binası yapılabilir. Bu durumda bu maddedeki azami ölçülere uyulma zorunluluğu aranmaz. Ancak, bu yapılarda kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis edilemez.

Kiriş ve hatıl arasındaki fark nedir?​

hatıllar taşıyıcı olmaktan ziyade çekmeye çalışan kirişe benzer yapı elemanlarıdır. yığma yapılarda kolon ve kiriş görevi duvarların ve bazen tavanların görevi olsa da bloklar arası bağlayıcı harcın yetersizliği çekmeye dirençli ek elemanlara gereksinimi arttırır.
Hatıl ne için yapılır?
Hatıl, ağırlığı yatay bir şekilde dağıtmak ve duvarların dikey doğrultudaki çatlamalarını engelleme amacıyla, duvarın içine yatay olarak konulan ahşap, tuğla ya da betondan imal edilmiş bir tür kiriştir.

Kdkça neler yapılabilir?​

Konut dışı kentsel çalışma alanları kısaca KDKÇA alanları; İmar yönetmeliğinde motel ve lokanta da bulunabilen akaryakıt satış ve bakım istasyonları, resmi ve sosyal tesisler, dumansız, kokusuz atık ve artık bırakmayan ve çevre sağlığı yönünden tehlike arz etmeyen imalathaneler ile patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı …

Kentsel servis alanına ne yapılabilir?​

kentsel servis alanlarına ne yapılır Haberi Bu alanlarda; büro, iş hanı, gazino, lokanta, çarşı, çok katlı mağaza, banka, otel, sinema, tiyatro gibi sosyal kültürel tesisler; yönetimle ilgili tesisler, özel / resmi eğitim ve sağlık ve benzeri tesisler bölgesel ihtiyacı karşılamak üzere yapılabiliyor.
Asma kat inşaat alanına dahil mi?
İnşaat alanına neler dahil değildir? İnşaat alanı hesabına ışıklıklar, avlular ve iç bahçeler hariç olmak üzere, bodrum kat, asma kat ve çatı arasında yer alan mekânlar, çatı veya kat bahçeleri, çatıda, katta ve zemindeki teraslar, balkonlar, açık çıkmalar ile binadaki ortak alanları dahil ediliyor.
İmar barışında binanın katları hesap edilirken zemin kat ile bodrum katlar da hesaba katılıyor.
Yoldan çekme mesafesi (Ön bahçe): Yüksekliği 60.5 metreye kadar olan yapılarda 5 metre, daha yüksek yapılarda 15 metre. Yan bahçe çekme mesafesi: Doğal zeminin üzerinde kalan bodrum katları ile birlikte 4 kat ve daha az katlı binaların yan bahçe çekme mesafesi 3 metre.
Çekme mesafesi neye göre belirlenir?
Çekme mesafesi, iki bina arasındaki yaklaşma mesafesi olarak tanımlanıyor. Planlı alanlar imar yönetmeliği esaslarına göre, binaların ön bahçe ve yol kenarına rastlayan bahçe mesafeleri en az 5 metre olması gerekiyor. Yan bahçe mesafesi 3 mette iken; arka bahçe mesafesi de yine 3 metre olarak tespit ediliyor.
 
Geri
Üst