- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.092
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Idari soruşturmayı kim açar?
2547 sayılı Kanun’un 53. maddesindeki düzenlemeye göre, soruşturma açmaya yetkili amir, Yükseköğretim Kurulu Başkanı veya diğer disiplin amirleridir.Memurun kavga etmesi idari soruşturma sonuç ne olur?
Kavga eden memurlara hangi disiplin cezası verilir? Bu nedenle hakarette bulunan memura kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilmektedir. Eğer fiil fiili saldırıya dönüşürse bu durumda ceza memuriyetten çıkarmaya kadar gitmektedir.657 disiplin amiri kimdir?
MADDE 5- (1) 657 sayılı Kanun ve bu Yönetmelik kapsamında disiplin hükümlerinin uygulanması bakımından; a) Cumhurbaşkanı, tüm kamu idarelerinde, b) Bakanlar, bakanlık teşkilatında, c) Üst yöneticiler, başında bulundukları kamu idarelerinde veya kendilerine bağlı birimlerde, ç) Bölge müdürleri, taşra teşkilatı bölge …
Idari soruşturma kaç gün içinde açılır?
Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren hallerde soruşturma dosyası, kararını bildirmek üzere yetkili disiplin kuruluna 15 gün içinde tevdi edilir. Disiplin kurulu, dosyayı aldığı tarihten itibaren 30 gün içinde soruşturma evrakına göre kararını bildirir.
Memura kaç gün içinde soruşturma açılır?
Disiplin Cezalarına Karşı Memurun Dava Açma Hakkı Dava açma süresi idare mahkemelerinde 60 gündür. Bu süre, disiplin cezası kararına ilişkin yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden başlar.Idari soruşturma hangi durumlarda açılır?
Kişinin disiplin suçunu gerektiren eylemin işlendiği an memur olması disiplin soruşturmasının açılabilmesi için yeterlidir. Daha sonra ayrılan, istifa eden, çekilmiş sayılan ve Devlet memurluğundan çıkarma cezası almış olan memurlar da dahil tüm Devlet memurları hakkında disiplin soruşturması yapılabilir.Disiplin soruşturması en fazla kaç ay sürer?
Memurluktan çıkarma cezası için disiplin amirleri tarafından yaptırılan soruşturmaya ait dosya, memurun bağlı bulunduğu kurumun yüksek disiplin kuruluna tevdiinden itibaren azami altı ay içinde bu kurulca, karara bağlanır.
Soruşturma süreci nasıl işler?
Soruşturma, Cumhuriyet savcısı tarafından gizli, yazılı ve hızlı bir şekilde yürütülen suç işlendiğine ilişkin basit şüpheyle başlayıp iddianame ile dava açılmasına kadar geçen evredir. Soruşturmada şüpheli ve müşteki hakları daha fazla kısıtlanır, Cumhuriyet savcısı sürecin yürütülmesinde başat roldedir.
Özel hayat, kişinin kendine özgü yaşamı, yaşama tarzı, kendisini ilgilendiren tutum ve davranışları olarak tanımlanmaktadır. Bu korumaya aykırı her fiil ve davranışın da özel hayatın gizliliğini ihlal edeceği belirtilmiştir. …
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu`nun, memurların savunma haklarını düzenleyen 129/2. maddesinde, hakkında memurluktan çıkarma cezası istenen memurun, soruşturma evrakını incelemeye, tanık dinletmeye, disiplin kurulunda sözlü veya yazılı olarak kendisi veya vekili vasıtasıyla savunma yapma hakkına sahip olduğu ve 130. …