- Konu Yazar
Idari izinli olan öğretmen eğitim ödeneği alır mı?
Eğitim ödeneği alır, ek ders alamaz. İdari izinde ek ders alınabilmesi için Toplu sözleşme hükmünde yazan şartlar aranır. Genel idari izinlerde yani ülke geneli memurların idari izinli sayılmaları veya sınıf veya okul çapında izinli olunması baz alınır.Eğitim öğretim ödeneği hangi durumlarda ödenmez?
Eğitim öğretim ödeneğinin kesilmesi için ödenek kapsamındaki eğitimcilerin görevden ayrılması gerekir. Öğretmenlerin disiplin suçu işlemesi durumunda görevden alınmasıyla, eğitim öğretim ödeneği kesilecektir.Okul öncesi öğretmenleri ne zaman emekli olur?
Okul öncesi öğretmenleri ne zaman emekli olur?Yasanın 28. maddesi gereği kadınların 58, erkeklerin 60 yaşını doldurmaları halinde kendi istekleriyle emekli olabilecekleri öngörülmektedir.
Eğitim ve öğretim tazminatı nedir?
Eğitim ve öğretim tazminatı nedir?EĞİTİM ÖĞRETİM TAZMİNATINDA BÜYÜK ARTIŞ Uzman öğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatı yüzde 20’den yüzde 60’a, başöğretmenlere ödenecek tazminat ise yüzde 40’tan yüzde 120’ye çıkarılıyor. Birinci derece kadroda görev yapan öğretmenlerin ek göstergesi 3600’e çıkartılıyor.
Idari izinli sayılan hamile öğretmen ek ders alır mı?
Milli Eğitim Bakanlığı, gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadar olan sürelerde idari izinli sayılanlara ek ders ücreti ödenemeyeceğini belirtti.Eğitim öğretim ödeneğinden gelir vergisi kesilir mi?
2) 625 sayılı Özel Öğretim Kurumlarında çalışan öğretmen ve personele ödenen eğitim-öğretim tazminatı ile yabancı dil tazminatı ve öğretim yılına hazırlık ödeneğinin resmi okul öğretmen ve personeline yapılan tutarı kadar kısmının gelir vergisine tabi tutulmaması, Belirtilmiştir.Kırtasiye ödeneği kimlere verilir?
Kırtasiye ödeneği kimlere verilir?657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. Maddesine göre devlet okullarında görev yapan öğretmenlere, her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere öğretim yılının başladığı ay içinde öğretim yılına hazırlık ödeneği verilir. Eğitim ödeneği fiili olarak görevde olan öğretmenlere ödenir.
Okul Öncesi Öğretmeni günde kaç saat çalışır?
Okul Öncesi Öğretmeni günde kaç saat çalışır?c) Okul öncesi eğitim kurumlarında öğretmenlerin çalışma saatleri, (Değişik ibare:RG-6/9/2008-26989) Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar ile Okul Öncesi Eğitim Programına uygun olarak; tam gün eğitimde bir günde en çok 9, haftada 42 çalışma saati süresini, ikili …
Eğitim öğretim tazminatı ne kadar 2022?
Geçen sene 1.210 TL olarak ödenen eğitim ödeneği 2022 eğitim öğretim hayatında 1.250 TL olarak ödenecektir. İkinci dönem öğretmenlik yapmaya başlayanlara ödeneğin yarısı verilmektedir. Eğitim ödeneğinin miktarı ile kırtasiye yardımının miktarı aynıdır.Eğitim öğretim tazminatı kimlere ödenir?
Eğitim ödeneği tüm öğretmenlere verilir.Idari izin ek ödemeden kesilir mi?
Idari izin ek ödemeden kesilir mi?İdari izin adı üzerinde idare tarafında verilen yıllık izinlerden eksilmeyen izinlerdir. Ek ödeme kesinti olmaz.
Görevli izinli iken ek ders kesilir mi?
Görevli izinli iken ek ders kesilir mi?-Görevli/izinli olunan her durumda ek ders ödenmez.