AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Idari davada ara karar nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Idari davada ara karar nedir?​

Ara karar, davaya son vermeyen, bunun tam aksine davayı yürütmeye yarayan kararlara denilmektedir. Mahkeme hakimi, yargılamayı devam ettirebilmek için davada birçok ara karar verebilmektedir. Mahkemelerce verilen tüm ara kararların müşterek özelliği, hakimin ara kararı ile davadan el çekmeyip, davaya devam etmesidir.
Danıştay idari dava Daireleri Kurulu kararları kesin mıdır?
İlgili dava daireleri kurulunca üç ay içinde karar verilir. Aykırılık veya uyuşmazlığın giderilmesine ilişkin olarak bu fıkra uyarınca verilen kararlar kesindir.
Birleştirme hangi dosyada yapılır?
Birleştirme kararı, ikinci davanın açıldığı mahkemece verilir ve bu karar, diğer mahkemeyi bağlar. (2) Davalar, ayrı yargı çevrelerinde yer alan aynı düzey ve sıfattaki hukuk mahkemelerinde açılmış ise bağlantı sebebiyle birleştirme ikinci davanın açıldığı mahkemeden talep edilebilir.

Idari yargıda duruşma nasıl olur?​

Duruşma kural değil ihtiyaridir ve talebe bağlıdır. Genelde duruşmalı açılmak istenen idari davalarda duruşma isteyen taraf ya dava dilekçesinde ya da savunmaya cevap dilekçesinde bunu talep edebilecektir. Bu durumda idare mahkemesi taraflara bir duruşma günü verecek ve o gün duruşmasını icra edecektir.
Bölge idare mahkemesinde ara karar ne demektir?
“hakim dosyadan el çekmemişse o karar ara karardır” diye klişe bir tanımı vardır. hakimin dosya kapsamında, esas hakkında karara varabilmek için genellikle usule ilişkin konularda vermiş olduğu kararlardır. hakim ara kararlar ile yargılamaya devam eder.
Idare mahkemesi kararları kaç günde sonuçlanır 2021?
Karar Kaç Günde Sonuçlanır? Bölge İdare Mahkemesi ile dosyalar tekemmül ettikleri sıraya göre ve tekemmül tarihinden itibaren en geç altı ay içerisinde sonuçlanmaktadır.
Idari yargıda duruşma yapılır mı?
İdari yargıda aşamalar, duruşmalar şeklinde gitmiyor. Dava dilekçesi, cevap dilekçesi, cevaba cevap dilekçesi ve buna cevap dilekçesi şeklinde dilekçeler şeklinde gidiyor. İptal davalarında, taraflardan birisinin isteği üzerine duruşma yapılması zorunlu.
Tam yargı davası duruşmalı mı?
Danıştay ile idare ve vergi mahkemelerinde açılan iptal ve yirmibeşbin Türk Lirasını aşan tam yargı davaları ile tarh edilen vergi, resim ve harçlarla benzeri mali yükümler ve bunların zam ve cezaları toplamı yirmibeşbin Türk Lirasını aşan vergi davalarında, taraflardan birinin isteği üzerine duruşma yapılır.
 
Geri
Üst