AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Icten mantolama nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Içten mantolama nasıl yapılır?​

diye soracak olursak, mantolama uygulamalarında belediyeden izin alınmasına gerek yoktur. İç cephe duvarları “strafor duvar panelleri” ile kaplanır veya boyanır, isteğe bağlı olarak alçıpan uygulaması veya çeşitli strafor dekoratif malzemeler ile farklı uygulamalar yapılabilmektedir.
Taşyünü üzerine ne yapılır?
Taşyünü mantolama genellikle evler için uygulanan bir tür yalıtım sistemidir….Kullanılacak yapıştırma harcı ve yüzey sıvası,

Iç cephe mantolama faydalı mı?​

Dış cephe mantolamada binanın dış yüzeyi tamamen kaplanarak yalıtım sağlanır. Ancak iç cephe mantolama, duvarlarda ısı köprüleri oluşturur ve tam ısı yalıtımı sağlayamaz.
Iç yalıtım mı dış yalıtım mı?
Bir binaya dıştan ısı yalıtımı yapılması daha verimli oluyor. Bunun nedeni ise bu şekilde binanın kabuğunun bir manto gibi giydirilmesi ve böylece dış hava koşullarından kesintisiz bir şekilde yalıtılması. Bina kabuğunun da (duvarlar ve taşıyıcı elemanlar) ısı depolama kapasitesinden faydalanılır.
Taşyünü levhalarının yapıştırılması ve dübellenmesi işlemlerinden 24 saat sonra ilk kat yüzey sıvası uygulaması işlemine geçilir. Hazırlanan sıva harcı kurumadan çelik mala yardımıyla, donatı filesi yukarıdan aşağı doğru harç yüzeyine eşit miktarda homojen olarak uygulanır.
Taş yünü nedir nerelerde kullanılır?
Taş yünü genellikle binaların dış cephelerinde yalıtım malzemesi olarak kullanılmaktadır. Taş yünü içeriği sebebi ile yangına karşı dayanıklı olması ile de oldukça avantajlıdır. Bu nedenle inşaat sektöründe sıklıkla kullanılan bir yapı malzemesidir.

Dış cephe mantolama kaç cm olmalı?​

Mantolama Türkiye’de yer alan illere göre belirlenir. Binaların sürekli yapıldığı ve iklim şartlarının farklılık gösterdiği İstanbul için doğru yalıtım malzeme kalınlığı 4–5 cm olarak belirlenmiştir. Isı yalıtım köpüğü Türkiye’de 4–5 cm iken, Avrupa ülkelerinde hava şartlarına göre 15–20 cm olabiliyor.

Geri