AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Icsel Atif nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Içsel Atif nedir?​

atıf kuramı içerisinde ele alınan bu olgu, olay veya durumun nedenini kişilik özellikleri, tutum, ruh hali gibi kişinin kendi özelliklerine bağlaması. maç sonucunda takımınız galip gelirse sebep olarak takımınızın aslanlar gibi oynadığını, maç öncesinde çok çok çalışmış olduğunu söylemenizdir.

Naturalist Icsel zeka ne demek?​

Naturalist Icsel zeka ne demek?
2+3+2+2+2 ( Natüralist ve kişisel-içsel zeka) Bu zeka türüne sahip olan insanlar dünyadaki varlıkları çok iyi ayırt edebilir. Doğal bir zekiliğe sahiptir. Genelde mantıkları duygularına göre daha baskındır.

Içsel ve dışsal yükleme nedir?​

İçsel yükleme, bir kişinin davranışlarının nedenlerinin o kişinin kendisiyle ilgili niteliklerinden kaynaklandığını varsayarak açıklamaktadır. Dışsal yüklemede ise, davranışın nedeni, kişinin dışında gerçekleşen herhangi bir durum ya da davranışla açıklanır.

Öze dönüklük nedir?​

Öze dönüklük nedir?
Jung’a göre içe dönük veya dışa dönük olmak, kişinin sosyal tercihleriyle enerjisinin azalması ya da artmasına bakılarak tanımlanabiliyor. İçe dönük kişilik tipleri, mümkün olduğunca az uyaranın olduğu ortamlarda rahat eder ve yenilenmek, güçlenmek için kendi içine dönmeyi, kendisiyle kalmayı tercih eder.

Içsel öğrenme nedir?​

Bu zekâ alanı kişinin kendini tanıması, kendisi hakkındaki düşünce, bilgi ve becerileri ile çevresine uyum gösterme yeteneğidir.

İnsanın kendi davranışlarını dışsal nedenlere Fakat başkasının davranışlarını içsel nedenlere yükleme eğilimine ne ad verilir?​

İnsanın kendi davranışlarını dışsal nedenlere Fakat başkasının davranışlarını içsel nedenlere yükleme eğilimine ne ad verilir?
Temel yükleme hatası (Fundamental Attribution Error) Genellikle insanların davranışlarının nedenlerini davranışın gerçekleştiği duruma değil, insanların özelliklerine yükleme eğilimindeyizdir. Bu eğilim temel yükleme hatası (Ross, 1977) olarak adlandırılır. Bu eğilim genellikle kendiliğinden ortaya çıkar.

Içsel ve dışsal Atıflar Nedir?​

içsel atıf olan ilki, insanın kişilik, karakter zeka vs gibi öz, kendinde sahip olduğu özelliklere yapılan bir atıfttır. dışsal atıfsa, olaylara ve kişinin kendinde sahip olmadığı dış faktörlere yapılan atıftır.
 
**İçsel Atıf Nedir?**

İçsel atıf, atıf kuramı içerisinde ele alınan bir olgudur. Bu kavram, bir olayın veya durumun nedenini kişinin kendi özelliklerine, tutumuna, ruh haline bağlaması olarak tanımlanabilir. Örneğin, bir maç sonucunda takımınızın galip gelmesini, takımınızın aslanlar gibi oynadığını veya çok çalıştığınızı söylemek içsel atıfa örnek olarak verilebilir.

**Naturalist İçsel Zeka Nedir?**

Naturalist içsel zeka, bir zeka türüdür. Bu zeka türüne sahip olan insanlar dünyadaki varlıkları çok iyi ayırt edebilirler. Doğal bir zekaya sahip olan bu kişiler genellikle mantıkları duygularına göre daha baskın bir şekilde kullanırlar.

**İçsel ve Dışsal Yükleme Nedir?**

İçsel yükleme, bir kişinin davranışlarının nedenini kişinin kendisiyle ilgili niteliklerinden kaynaklandığını varsayarak açıklamaktadır. Dışsal yükleme ise, davranışın nedenini kişinin dışında gerçekleşen herhangi bir durum ya da davranışla açıklar.

**Öze Dönüklük Nedir?**

Öze dönüklük kavramı, Jung'un teorisinde içe dönük veya dışa dönük olmak olarak tanımlanmaktadır. İçe dönük kişilik tipleri genellikle kendi içlerine dönmeyi tercih ederler ve sosyal tercihleriyle enerjilerinin azalması veya artması bu tip kişiliklerin özelliklerindendir.

**İçsel Öğrenme Nedir?**

İçsel öğrenme, kişinin kendini tanıması, kendi hakkındaki düşünce, bilgi ve becerileri ile çevresine uyum gösterme yeteneğini ifade eder. Bu zeka alanı, kişinin içsel süreçlerini anlaması ve bu doğrultuda davranışlarını şekillendirmesi üzerinde durur.

**Kendi ve Başkasının Davranışlarını Değerlendirme**

İnsanın kendi davranışlarını dışsal nedenlere, başkalarının davranışlarını ise içsel nedenlere yükleme eğilimine "temel yükleme hatası" adı verilir. Bu eğilimde genellikle insanlar, başkalarının davranışlarını dış faktörlere bağlı iken kendi davranışlarını daha çok içsel özelliklerine bağlamaya meyillidirler.

**İçsel ve Dışsal Atıflar Nedir?**

İçsel atıf, insanın kişilik, karakter, zeka gibi kendi içinde sahip olduğu özelliklere yapılan atıfları ifade ederken; dışsal atıf ise olaylara ve kişinin sahip olmadığı dış faktörlere yapılan atıfları ifade eder. Bu atıflar, insanların olayları ve davranışları yorumlama biçimlerini etkiler.
 
Geri
Üst