AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Icranin geri birakilmasi harci ne kadar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Icranın geri bırakılması harcı ne kadar?​

İş/ Dosya Türü: İlamlı Takip İcranın Geri Bırakılması (İİK M. 36))/ Birim: İcra Dairesi/ Dosya No/ Sorgula yapılarak icra dosyası seçilmeli ve başvuru dilekçesine icra müdürlüğünden alınan mehil vesikası eklenerek başvuru yapılmalıdır. Masraflar 2021 Aralık ayı tarihi itibariyle; Vekalet Harcı: 8,50. Vekalet Pulu: 13.
IIK m 36 nedir?
Kanun Yolu Mahkemesinden İcranın Geri Bırakılması(İcranın Durdurulması) Kararı Alınması (İİK m.36): Kural olarak mahkeme kararlarının icrası için kararın kesinleşmesi gerekmez. Dolayısıyla, bir hüküm için kanun yoluna başvurulması, kesinleşmeden icra edilmeyecek kararlar dışında, kararın icrasına engel olmaz.

Icranın geri bırakılması kararı ne demek?​

Tehiri icra, diğer bir deyişle icranın geri bırakılması, borçluya karşı başlatılan ilamlı icra takiplerinde borçlunun başvurabileceği oldukça önemli bir yoldur. Takip borçlusu tarafından başlatılan tehiri icra işlemlerinin borçlu lehine sonuçlanması ile alacaklının başlattığı icra takibi durur.
Icranın geri bırakılması kararını kim verir?
İcranın geri bırakılması kararı, takibin yapıldığı yer icra mahkemesi tarafından verilebilecektir. Böylelikle, İcranın geri bırakılması (tehir-i icra) kararını verme yetkisi Bölge Adliye Mahkemesi ile Yargıtay’dan alınmıştır.
h) (5582 sayılı Kanunun 32 nci maddesi ile eklenen hüküm….Yargı Harçları Tarifesi.
Tehiri icra için teminat ne kadar?
İCRANIN GERİ BIRAKILMASI TALEBİ İÇİN GEREKEN TEMİNAT MİKTARI NEDİR? Teminatın bedeli; dosya borcunun toplam bedelinin üzerine yaklaşık üç aylık faizi de eklenerek hesaplanan meblağdır. Bu miktarın dosyaya teminat olarak sunulması halinde tehir-i icra talebinde bulunmak mümkündür.

Tehiri icra kararı hangi durumlarda istenir?​

Tehir-i icra işlemleri, İcra ve İflas Kanunu’nun 33. maddesinde düzenlenmiştir. Bu maddeye göre: “İcra emrinin tebliği üzerine borçlu yedi gün içinde dilekçe ile icra mahkemesine başvurarak borcun zamanaşımına uğradığı veya imhal veya itfa edildiği itirazında bulunabilir.
Icranın geri birakilmasi hangi mahkemeden istenir?
İcranın Geri Bırakılması Tehir-i İcra İçin Süre İcra emrinin tebliği üzerine borçlu yedi gün içinde dilekçe ile icra mahkemesine başvurarak borcun zamanaşımına uğradığı veya imhal veya itfa edildiği itirazında bulunabilir.

Tehiri icra kararını hangi mahkeme verir?​

Bunu gösteren mehil vesikasini ilk derece mahkemesinin dosyasina ibraz ederek, bu dosyanin istinaf/temyiz talebini esastan inceleyecek ve tehir-i icra karari verecek üst derece mahkemesine gönderilmesini saglar ve.
Tehiri icra karar harcı nereye yatırılır?
İcra takibi dosyasına derkenar yazısı ibraz edilerek ”İcranın Geri Bırakılması (Tehir-i İcra)” kararı getirmek üzere mehil vesikası verilmesine yönelik talepte bulunulur. Teminat nakit ise icra müdürlüğüne yatırılır.
 
Geri
Üst