Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Icradan arac satis islemi ne kadar surer?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
52.670
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Icradan araç satış işlemi ne kadar sürer?​

Tebligat tebliğ olduktan sonra icra takibi rehin sözleşmesine dayanıyor ise ve konusu ilamlı icra takibi ise 7 gün, İlamsız icra takibi ise 15 gün ödeme süresi vardır. Eğer rehin sözleşmesi yok ise 7 günlük süre sonrasında icradan araç satış işlemlerine başlanabilir.

Icrada satılmayan araçlar ne oluyor?​

Alacaklının satış istemesinden itibaren 2 aylık süre içerisinde satış işlemi yapılır. Eğer 6 aylık süre içinde alacaklı tarafından hacizli taşınır malın satışı istenmez ya da satış istenmesine rağmen ödenmesi gereken masraflar verilen süre içerisinde ödenmezse taşınır üzerindeki haciz düşer.

Icralık araç satışı nasıl olur?​

Icralık araç satışı nasıl olur?
Borclunun sahip olduğu aracı satmak isteyen alacaklının öncelikli olarak aracı yakalatarak yediemin otoparkına çektirmesi gerekecektir. Sonrasında ise araca icra müdürlüğü aracılığıyla kıymet takdiri yapılarak,kıymek takdiri borclulara ve ilgililere tebliğ edilir.

Araç üzerinde haciz varken alım satım yapılabilir mi?​

Araç üzerinde haciz varken alım satım yapılabilir mi?
Araç üzerindeki haciz kalkmadan malesef hacizli aracın satışının yapılabilmesi mümkün değildir. Bu durumda ilgili haczi koyan icra dairesine giderek talep edilen borcun yatırılmasından sonra araç üzerindeki haciz kaldırma işlemleri yapılacak ve daha sonrada noterde hacizli araç satışı yapılabilecektir.

Araç yakalama kararı çıkarsa ne olur?​

Herhangi bir ihbar durumunda trafik polislerinin çevirmesine maruz kalmaktadırlar. Yakalama kararı olduğu halde trafiğe çıkan hacizli araçlar yakalandıklarında trafikten men edilmeleri mümkün olmaktadır.

Yakalama kararı olan araba nasıl yakalanır?​

Haciz şerhi işlenen aracında yakalama masrafının yatırılması durumunda boçluya ait araca yakalama koyulmasını icra müdürlüğüne talep edilerek yakalama konur. Araca yakalama konulması demek, araç trafikde veya görüldüğü yerde emniyet güçlerince aracın yakalanarak yediemin deposuna çekilmesi anlamına gelmektedir.

Taşınırlarda satış isteme süresi değişti mi?​

Taşınırlarda satış isteme süresi değişti mi?
IV. Bir başka önemli değişiklik de satış talebine ilişkindir. Yeni düzenlemeyle artık borçlu da haczolunan malın satışını isteyebilecektir. Ayrıca satış isteme süresindeki taşınır ve taşınmaz ayırımı kaldırılmış, haczolunan malların 1 [bir] yıl içerisinde satışının istenebileceği düzenlenmiştir.

Borçlu hacizli malın satışını isteyebilir mi?​

Borçlu hacizli malın satışını isteyebilir mi?
MADDE 106 – Alacaklı veya borçlu, hacizden itibaren bir yıl içinde haczolunan malın satışını isteyebilir. Borçlunun üçüncü şahıslardaki alacağı da bu hükme tabidir.
 
İcra takibi sürecinde araç satış işlemi ne kadar sürer sorusuna verilen cevap oldukça detaylı ve açıklayıcı. İlamlı icra takibinde 7 günlük, ilamsız icra takibinde ise 15 günlük ödeme süresi olduğu belirtilmiş. Eğer rehin sözleşmesi yoksa, 7 günlük süre sonrasında icradan araç satış işlemlerine başlanabileceği ifade edilmiş. Ayrıca, icradan satılmayan araçlar hakkında da bilgi verilmiş; alacaklının satış istemesinden itibaren 2 aylık süre içerisinde satış işlemi gerçekleştirildiği belirtilmiş.

İcrada satışı yapılmayan araçlar hakkında verilen bilgiye göre, alacaklının satış istemesinden itibaren 2 aylık süre içerisinde satış işlemi yapılıyor. Ancak, 6 aylık süre içinde alacaklının satış istememesi veya masrafların ödenmemesi durumunda haciz kaldırılıyor.

Icralık araç satışı süreci hakkında ise borçlunun sahip olduğu aracı satmak isteyen alacaklının öncelikle aracı yakalatacağı, yediemin otoparkına çektireceği ve daha sonra icra müdürlüğü aracılığıyla kıymet takdiri yapılacağı belirtilmiş.

Araç üzerinde haciz varken alım satım yapılması hakkında verilen bilgiye göre, araç üzerindeki haciz kalkmadan hacizli aracın satışının mümkün olmadığı ifade edilmiş. Hacizli aracın satılabilmesi için ilgili icra dairesine gidilerek borcun ödenmesi gerektiği ve ardından noterde hacizli araç satışının gerçekleştirilebileceği belirtilmiş.

Yakalama kararı çıktığında araçların trafikten men edilebileceği ve yakalama kararı olan araçların emniyet güçleri tarafından yakalanabileceği belirtilmiş. Ayrıca, haciz şerhi konulan araçların yediemin deposuna çekilebileceği bilgisi paylaşılmış.

Son olarak, taşınırlarda satış isteme süresinin değişip değişmediği ve borçlunun hacizli malın satışını isteyip isteyemeyeceği sorularına yönelik bilgiler de detaylı olarak açıklanmış. Borçlu veya alacaklının bir yıl içinde haczolunan malın satışını isteyebileceği belirtilmiş. Bu hükme tabi olan borçlunun üçüncü şahıslardaki alacağının da bu kapsama girdiği ifade edilmiş.
 
Geri
Üst