AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Icrada satis olmazsa ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Icrada satış olmazsa ne olur?​

Malların ikinci artırımda da satılamaması halinde, sürenin bitiminden itibaren 6 ay içinde pazarlık suretiyle satış yapılır. Bu şekilde de mallar satılmazsa, satılamayan mallar bir tutanak düzenlenmek suretiyle borçluya geri verilebilir. Borçluya geri verilmeyen malların satış işlemine yeniden devam edilir.

Hacizli malların satışı nasıl olur?​

Hacizli malların satışı nasıl olur?
Hacizli tapu satışları devir şeklinde yapılıyor. Gayrimenkulün satışı yapılıyor ve hacizli şekilde yeni alıcısına devrediliyor. Gayrimenkul üzerindeki haciz kalkmadan yapılan tapu satışlarında, satış işlemi gerçekleştikten ve alacaklıya borcun tamamı ödendikten sonra menkul üzerindeki haciz kaldırılıyor.

Satış istenmezse haciz düşer mi?​

Satış istenmezse haciz düşer mi?
Md 110 – “Bir malın satılması kanuni müddet içinde istenmez veya icra müdürü tarafından verilecek karar gereği gerekli gider on beş gün içinde depo edilmezse o mal üzerindeki haciz kalkar.”

Hacizli mal tekrar haczedilebilir mi?​

İcra ve İflas Kanununda haczin yenilenmesi diye bir müessese mevcut olmayıp, aynı takip dosyasından olsa da konulan her haciz yeni bir hacizdir. Buna göre aynı taşınmaz üzerine birden fazla haciz konulmasını engelleyen bir yasa hükmü de yoktur.

Icradan alınan mal kaç yıl satılamaz?​

Icradan alınan mal kaç yıl satılamaz?
İhale tarihinden itibaren 3 yıl içinde satış yapılırsa Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergi ödemek zorunda kalınıyor. 3 yıldan sonra satışı yapılırsa herhangi bir vergi sorunu oluşmuyor.

Hacizli malların satışını kim yapar?​

Hacizli malların satışını kim yapar?
1 yıl içinde üzerinde haciz bulunan taşınmazın satışı talep edilmez ise haciz düşer. Hacizli taşınmazın satışının istenmesinden itibaren 3 ay içerisinde satış işlemi gerçekleştirilir. Hacizli taşınmaz malın satışının istenmesinin akabinde icra dairesi taşınmazın satılmasına ilişkin arttırma şartnamesini düzenler.
İcra satışı iptal olursa haciz düşer mi?​
Aksi hâlde haciz düşer. Alacaklının süresinde satış istememesi nedeniyle haciz düşer. Bu husus kamu düzenini ilgilendirir ve resen gözetilir. Buna rağmen hacizli malın satılması düşmüş olan hacze geçerlilik kazandırmaz.

Süresinde satış istenmezse ne olur?​

Süresinde satış istenmezse ne olur?
Süresi içinde malın satışı istenmezse mal üzerindeki haciz kalkar. Satış süresinde istenmesine rağmen icra müdürü tarafından karar verilen satış giderleri on beş gün içinde depo edilmezse haciz düşer.

Hacizli mala haciz olur mu?​

Hacizli mala haciz olur mu?
Hacizli Taşınmaz Malın Devri Bu açıklamalar nezdinde hacizli malın devredilmesine engel bir durum yoktur. Zira haczin, taşınmaz mal üzerindeki tasarruf yetkilerini ortadan kaldırmaz, kısıtlar. Ancak taşınmaz malın devri halinde haciz, devralan kişiye karşı ileri sürülebilecektir.
Hacizli taşınır malın süresi içerisinde satışının istenmesi halinde kıymet takdirinin yapılması gerekir. Kıymet takdiri İİK 87 uyarınca icra memuru tarafından yapılabilir ancak gerekmesi durumunda bilirkişiler aracılığıyla da satımı istenen malın kıymet takdiri yaptırılabilir.

Satış yapılmazsa haciz düşer mi?​

Taşınırlarda 6 ay, taşınmazların haciz tarihinden itibaren 1 yıl içinde satış talebinde bulunmadığı takdirde haciz düşmekte olup; alacaklı tarafça son bir yıl içerisinde satışa dair herhangi bir talepte bulunulmadığından haczin düşeceği açıktır.

Hacizli malın satışını kimler isteyebilir?​

Hacizli malın satışını kimler isteyebilir?
MADDE 106 – Alacaklı veya borçlu, hacizden itibaren bir yıl içinde haczolunan malın satışını isteyebilir. Borçlunun üçüncü şahıslardaki alacağı da bu hükme tabidir.

Satış istendikten sonra haciz düşer mi?​

Satış istendikten sonra haciz düşer mi?
Süresi içinde satış istenmesine rağmen avanslar süresinde yatırılmazsa süresinde satış istenmemiş sayılır ve haciz düşer. Bir malın satılması kanuni müddeti içinde istenmez veya gerekli avans on beş gün içinde depo edilmezse veya talep geri alınıp da kanuni müddet içinde yenilenmezse o mal üzerindeki haciz kalkar.

Satış talebinin reddi süreyi keser mi?​

Süresinde satış istememenin veya isteyip de talebin geri alınmasının sonuçları, Kanun’un “Haczin kalkması” başlıklı 110’uncu maddesinde “Bir malın satılması kanuni müddet içinde istenmez veya talep geri alınıp da bu müddet içinde yenilenmezse o mal üzerindeki haciz kalkar.” şeklinde düzenlenmiştir.

Icradan alınan ev kaç yıl satılamaz?​

Icradan alınan ev kaç yıl satılamaz?
İcradan alınan konutların satılması için 3 yıl geçmesi gerekiyor. İhale tarihinden itibaren 3 yıl içinde satış yapılırsa Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergi ödemek zorunda kalınıyor. 3 yıldan sonra satışı yapılırsa herhangi bir vergi sorun meydana gelmiyor.

Icrada Evim satıldı itiraz hakkı var mı?​

Icrada Evim satıldı itiraz hakkı var mı?
Satılan taşınmazlardaki esaslı nitelikteki hataların daha sonradan tespit edilmesi, İhalede yaşanan fesatlıklar, gibi hallerde ihalenin yapıldığı süreden sonra şikayet hakkı saklı tutulur. Ancak bir sene geçmiş taşınmaz ihalelerinde itiraz edilme hakkı bulunmaz.
İcra masrafı ne kadar olur?​
Devlet, icra takibi başlatırken, daha sonra borçlu tarafından ödenmek üzere, alacaklıdan bir kısım harçlar (Başvuru harcı, peşin harç, vekalet harcı ) tahsil eder. Başvuru harcı: 27,70 TL Vekâlet harcı: 4,10 TL’dir Peşin harç ise, takip tutarı üzerinden hesaplanır.

Icrada satış isteme süresi ne zaman başlar?​

Icrada satış isteme süresi ne zaman başlar?
 
İcra işlemlerinde satış isteme süresi, haciz tarihinden itibaren başlar. Alacaklı veya borçlu, bir yıl içinde haczolunan malın satışını isteyebilirler. Bu süre içinde satış talebinde bulunulmazsa veya talep geri alınırsa ve yenilenmezse, mal üzerindeki haciz kalkabilir. Dolayısıyla, icra işlemlerinde satış isteme süresi, hareket edilen tarihe göre belirlenir ve bu süre içinde gerekli işlemlerin yapılması önemlidir.
 
Geri
Üst