- Konu Yazar
Icra kurulu başkanı ne demektir?
İcra kurulu başkanı veya yürütme kurulu başkanı ya da İngilizceden çevirisi ile yönetim ofisleri şefi (İngilizce: chief executive officer, CEO), bir şirket, örgüt ya da acentenin en üst dereceli yöneticisidir.CEO şirketin sahibi mi?
Şirketin yönetiminden sorumlu üst düzey kişidir. Şirketin başarılı olması ve hedeflerine ulaşması konusunda şirkete liderlik eder. Ceo ne demek? Ceo açılımı ( Chief Executive Officer ) şeklindedir.Özellikle aile şirketlerinde Chief Executive Officer, olarak bilinir. Yani şirketlerin en üst dereceli yönetimidir. Genel olarak büyük veya küçük az hissedar paylaşımı olan şirketlerde aynı zamanda yönetim kurulu başkanıdır. İcra kurulu bağlı bulunduğu şirketlerin hedef ve politikalarını yönlendirme sorumluluğundadır.
CEO mu başkan mı?
Yönetim kurulu başkanı ile icra başkanının (CEO) farklı kişiler olması yönetim kurulunun varoluş amacı ile icra başkanının sorumlulukları arasında net bir betimleme getirirken bu iki merci arasında daha etkin bir dinamik oluşturuyor.
CEO ne anlama gelir?
CEO ‘nun açılımı “Chief Executive Officer” olarak karşımıza çıkar. CEO Nedir? CEO, iş hayatını yakından takip eden insanların sıkça duyduğu pozisyonlardan bir tanesidir. Önemli bir pozisyon olan CEO; bir şirket, bir örgüt ya da acentenin en üst dereceli yöneticisi bulunan kişidir.