AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Icra komitesi kac kisiden olusur?

Editör

Yeni Üye

Icra komitesi kaç kişiden oluşur?​

MADDE 10 – (1) Dokuz üyeden oluşan İcra Komitesinin görev süresi dört yıldır. Dokuz üyenin yedisi Sektör Meclisince üyeleri arasından seçilirken, iki üye Birlik tarafından atanır. Atanan üyelerden biri Birlik Yönetim Kurulu üyesi, diğeri ise Birlik Genel Sekreteri veya görevlendireceği yardımcısıdır.

Icra komitesi ne demek?​

Savunma Sanayii İcra Komitesi veya kısaca SSİK, 3238 sayılı kanun çerçevesinde oluşturulan, Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında, Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanından oluşan resmî idare ve karar organıdır.

Sigorta acenteleri icra komitesi üyeleri kaç kişi?​

Sigorta acenteleri icra komitesi üyeleri kaç kişi?
Mesleğinde itibar ve tecrübe sahibi ticaret odası veya ticaret ve sanayi odası mensubu sigorta acenteleri arasından seçilen ve 40 üyeden oluşan Sigorta Acenteleri Sektör Meclisinin üyeleri, dört yıl süre ile görev yapmak üzere dokuz kişiden oluşan Sigorta Acenteleri İcra Komitesinde görev almak üzere yedi asıl ve yedi …

Levha kayıt ücretini kim tespit eder?​

Levha kayıt ücretini kim tespit eder?
(7) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulunun uygun görüşü ile Levhaya kayıt ücreti veya aidatı belirlemeye yetkilidir. Bu ödemeler Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bütçesine gelir kaydedilir.

Icra komitesi ne iş yapar?​

İcra Kurulu Başkanı iletişimden sorumlu olarak basına ve şirketin çalışanlarına gerekli açıklamaları yapar. Lider olarak yönetim kuruluna gerekli tavsiyeleri verir, çalışanları motive eder ve şirket içindeki değişiklikleri yönetir. Bir yönetici olarak da şirketin günlük operasyonlarını yönetir.

Icra kurumu nedir?​

İcra kurulu şirket ve firmaların yönetimlerinde yer alan düzenleyici resmi kurumdur. Özellikle aile şirketlerinde Chief Executive Officer, olarak bilinir. Yani şirketlerin en üst dereceli yönetimidir. Genel olarak büyük veya küçük az hissedar paylaşımı olan şirketlerde aynı zamanda yönetim kurulu başkanıdır.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi alt birimleri nelerdir?​

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi alt birimleri nelerdir?
Bu alt bilgi merkezleri şöyledir:
- HAYMER: Hayat Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi.
- TRAMER: Trafik Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi.
- SAGMER: Sağlık Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi.
- HATMER: Sigorta Hasar Takip ve Gözetim Merkezi.

Saik ne zaman kuruldu?​

Saik ne zaman kuruldu?
İş hayatına 1988 yılında başladı.

Acente Levha kayıt ücreti ne kadar?​

1 Ocak 2021 tarihinden itibaren 31 Aralık 2021 günü bitimine kadar (bu tarihler dahil) uygunluk belgesi başvurusunda bulunan sigorta acenteleri için (evraklarını eksiksiz şekilde ilgili Odaya teslim etmek şartıyla) levha kayıt ücreti 24 bin 750 lira, 2021 yılı levha aidatı ise 100 lira olarak belirlendi.

Icra kurulu üyeleri kimlerden oluşur?​

İcra kurulu şirketin genel müdürü ve bu “daha önemli” işlev veya süreçlerin yöneticilerinden oluşur. İcra kuruluna destek işlevlerinin yöneticilerini dahil etmekte herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Sigorta şirketleri hangi kurum tarafından denetlenmektedir?​

Sigorta şirketleri hangi kurum tarafından denetlenmektedir?
SEDDK – Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu.

Sigorta hizmetinin üretimini kim yapar?​

Sigorta hizmetinin üretimini kim yapar?
Rapora göre Türkiye’de 2016 yılında prim üretiminin %61,5’i acenteler, %22,4’ü banka acenteleri ve %10,5’i brokerler aracılığıyla, % 4,3’ü ise doğrudan şirketler tarafından gerçekleştirilmiştir.

İcra komitesi, belirli bir kuruluşun veya sektörün yönetiminde önemli rol oynayan bir organdır. Türkiye'deki farklı kuruluşlar için icra komitesi oluşumları farklılık gösterebilir. Örneğin, Sigorta Acenteleri İcra Komitesi, 40 üyeden oluşan Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi üyeleri arasından seçilen 9 kişilik bir komitedir. Bu komitede 7 asıl üye ve 2 atanan üye bulunmaktadır. Görev süresi ise 4 yıldır.

İcra komitesi genellikle kuruluşun stratejik kararlarını alır, operasyonların yönetiminde rol oynar, liderlik sağlar ve ilgili bileşenlere yönlendirme yapar. Bunun yanı sıra, icra komitesi belirli uygulamaların denetimini ve yürütülmesini de sağlar.

Sigorta sektöründe faaliyet gösteren şirketler, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından denetlenmektedir. Bu kurum, sigorta şirketlerinin faaliyetlerini yasa ve düzenlemelere uygun olarak yürütmelerini sağlar ve sektörün düzenli bir şekilde işlemesini temin eder.

Sigorta hizmetinin üretiminde farklı aktörler yer almaktadır. 2016 yılı verilerine göre Türkiye'de sigorta hizmetlerinin üretiminde acentelerin %61,5'lik bir payı bulunmaktadır. Banka acenteleri %22,4, brokerler %10,5 ve doğrudan sigorta şirketleri ise %4,3'lük bir paya sahiptir. Bu veriler, sigorta sektöründe hizmetlerin nasıl üretildiği konusunda bilgi vermektedir.

Eksik ya da yanlış bilgi paylaşımı varsa düzeltilmesi için benimle iletişime geçebilirsiniz.

Geri