- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
İcra dosyası kapatma harcı nereye ödenir?
Borçlu icra dosyasına icra dairesinde doğrudan ödeme yapabilir, alacaklıya ya da vekiline ödeme yapabilir veya kredi kartıyla uyap sistemi üzerinden ödeme yapması sonucu borcundan kurtulabilir.İcra dosya kapatma ücreti ne kadar?
Haricen Tahsil Harcı Oranı İcra takibi başlatılmasında takip tutarının yüzde 5’i oranında peşin harç alınmaktadır. Bu peşin harç dosya kapatılırken hesaplanacak tahsil harcından düşülmektedir. Cezaevi harcı ise yüzde 2 oranındadır. Bu harçtan alacaklı taraf sorumludur.Tahsil harcı ödenmezse ne olur?
Böyle bir durumda alacaklı taraf, haricen tahsil beyanını yine icra dosyasına yapar. Ancak harcı gelip borçlu dosyaya öder. İcra Müdürlüğü harcın kim tarafından ödendiğiyle ilgilenmez. Ancak harç ödenmeden, dosyada haciz fek işlemini (istisnai durumlar hariç) yapmaz.
Banka hesaplarındaki haciz ne zaman düşer?
İcra İflas Kanunu Madde 106’ya göre alacaklı, haciz olunan mal taşınır ise hacizden itibaren 6 ay, taşınmaz ise hacizden itibaren bir yıl içinde satılmasını isteyebilir. Yazılan müzekkere sonucunda bu müzekkere bankaya ulaşır ulaşmaz banka koyduğu haczi kaldıracaktır.Tahsil harcı ne zaman ödenir?
Alacağın ödenmesi sırasında yatırılan paradan tahsil edilir. Tahsil harcı, alacaklı alacağını icra kasasından tahsil ederken alınır ancak yükümlüsü borçludur. Ödeme emri veya icra emrinin tebliğinden önce yapılan ödemelerden alınmaz.İcra dosyasına yatan para ne zaman ödenir?
ödemenin yapılması için takibin kesinleşmesine gerek yoktur. yönünde görüş bildirmiştir. Görüldüğü üzere asıl kural ödemenin yapılması için kesinleşmenin beklenmesine gerek olmadığıdır. Bu kapsamda icra daireleri tarafından ödemelerin bekletilmeden alacaklı tarafa ödenmesi gerekmektedir.
İcra dosyasının kapanması için alacaklının avukatı ile görüşerek çözüme ulaştırılması sağlanabilir. Borcun tamamen ödenmesi durumunda alacaklı olan kişinin avukatı ya da alacaklının kendisi borcun haricen tahsil edildiğine dair dilekçe yazabilir ve dosyanın kapatılması için talebini icra müdürlüklerine verebilir.
Borcun 15 gün içinde ödenmesi veya mal bildiriminde bulunulması gerektiği, aksi halde “cebren” tahsil olunacağı bildirilir. Sonraki aşamayı aktardı: – Borç 15 gün içinde ödenmezse, haciz kararı alınarak borçlunun “borca yetecek tutarda” mal varlığına haciz konulur.
Tebligattan kaç gün sonra haciz gelir?
Bu neden İcra Kaç Günde Sonuçlanır sorusu şu şekilde cevaplanabilir, İcra takibinde tebligat ile gönderilen ödeme emrinin borçlunun eline ulaşmasından itibaren yani 10 günlük yasal süresi içerisinde sonuçlanabilir.