ICOM kart ne?
Geçmişine önem veren kültür ve sanat meraklılarına avantajlarla dolu bir tarihi imkan sağlayan karttır. Uygarlıkların zevklerini, düşüncelerini, inançlarını, yaşam tarzlarını koruyan ve bu mirası geleceğe taşıyan müzeleri 1 yıl boyunca sınırsız ziyaret etme olanağını veriyor.ICOM un açılımı nedir?
4895 sayılı kanunla katılmış bulunduğumuz Birleşmiş Milletler, eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO)’nun teşebbüsü ile Paris’te kurulmuş bulunan Milletlerarası Müzeler Konseyi (ICOM)’nin değişiklikler yapılan tüzüğüne göre,yeniden hazırlanmış olan “Milletlerarası Müzeler Konseyi (ICOM) Türkiye Milli Komitesi …ICOM ne zaman kuruldu?
1946Milletlerarası Müzeler Konseyi / Kuruluş tarihi
Müze bir kurum mudur?
MADDE 6 – (1) Müzeler; müze koleksiyonu ve müze eserlerini tespit eden, inceleyen, değerlendiren, koruyan, tanıtan, sürekli veya geçici olarak sergileyen, halkın kültür ve sanat birikimini geliştirmede etkili olan daimi kuruluşlardır.
Müzekart ne oluyor?
MüzeKart Nedir? Geçmişine önem veren kültür ve sanat meraklılarına avantajlarla dolu bir tarihi imkan sağlayan karttır. Uygarlıkların zevklerini, düşüncelerini, inançlarını, yaşam tarzlarını koruyan ve bu mirası geleceğe taşıyan müzeleri 1 yıl boyunca sınırsız ziyaret etme olanağını veriyor.Müzekart ne ise yariyor?
MüzeKart ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığına bağlı 350’den fazla müze ve örenyerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.Müze kelimesinin sözlük anlamı nedir?
Tarihi eserleri tespit eden, bilimsel yöntemlere açığa çıkaran, inceleyen, değerlendiren, koruyan, tanıtan, sergileyen, eğitim programları aracılığıyla tarihi eserler konusunda halkı bilinçlendirerek toplumun kültür düzeyini yükseltmeyi amaçlayan eğitim, bilim ve sanat kurumlarıdır.
Müzeler hangi kuruma bağlıdır?
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı – Müzeler.