İçli Köfte

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler

Hamur için;
Köftelik simit ben ölçmedim ancak 1 kilo var
1 buçuk yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığından az fazla tuz
1 adet yumurta
1 avuç un
Su
İç harcı için;
1 kilo kıyma az yağlı
1 su bardağı ceviz
Yarım çay bardağı susam
1 kilo kadar kuru soğan(kırmızı olandan)
Tuz
Kara biber
Toz biber
Baharat isteğe nazaran atabilirsiniz

Kızarması için;
Zeytin yağı

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel iç harcı hazırlıyoruz zira soğuması gerek.
Kıymayı kavuralım, üzerine kuru soğanları ufak olacak halde koyalım.
Üzerine ceviz, susam ve baharatlarını atalım ,kavrulana kadar ocakta kalsın.
O piştikten sonra köfteye geçelim.
Simit, tuz ,salça ve yumurta köfte leğeninde yoğuralım.
Yavaş yavaş su ekleyerek hamur üzere ve oyulacak kıvama geldiğinde üzerine unu ek edelim tekrar bir kez daha yoğuralım.
Hazır olan hamuru işaret parmağınızla elimize aldığımız bir topak hamuru oyalım ,içine iç harcı ekleyelim ve kapatalım.
Her yaptığımızda suya elimizi batıralım.
Tencere yarıdan fazla yağ dolduralım.
Düzgünce yandıktan sonra içine atalım kızarana kadar. Afiyet olsun.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst