İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
4 ,5 su bardak bulgur
1 ,5 su bardak irmik
4 su bardağı kaynar su
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı un
1 kaşık biber salçası
İç harcı için;
Yarım kilo kıyma
4 orta soğan
Tereyağ 250 gram
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber (ya da pul biber)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım avuç maydanoz
1 su bardağı ceviz (iyice ez)
1 dolu tatlı kaşığı biber salçası
1 dolu tatlı kaşığı domates salçası
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harç ;Tavanın içine kıymanı koy suyu verip çekene kadar kavur.
Kıyma suyunu çektikten sonra içine tereyağ ekle.
Soğanlarını ince ince doğra ekle.
Soğanların kavrulduktan sonra kalan malzemelerini ekle karıştır.
Soğuması için dolaba koy ve hamurunu yapmaya başla.
Hamur için;Karıştırma kabının içinde irmik ve bulgurunu karıştır.
Üzerine kaynar suyunu dök 20 dk üzerini kapat dinlendir.
Kalan malzemelerini ekle iyice yoğur (ne kadar çok yoğurursan hamurun o kadar güzel olur ve dağılmaz).
Dolaptan çıkardığın kıymanı, hamurunu ve bi kaseye su alıp doldurmaya başlayabilirsin.Ele yapışmaması için sık sık elime su alıyorum.
Sağ baş parmağınızı hamura sokup döndüre döndüre şekil verin.
İster haşlama ister kızartma olarak pişirebilirsiniz.
İçli Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
4 ,5 su bardak bulgur
1 ,5 su bardak irmik
4 su bardağı kaynar su
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı un
1 kaşık biber salçası
İç harcı için;
Yarım kilo kıyma
4 orta soğan
Tereyağ 250 gram
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber (ya da pul biber)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım avuç maydanoz
1 su bardağı ceviz (iyice ez)
1 dolu tatlı kaşığı biber salçası
1 dolu tatlı kaşığı domates salçası
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harç ;Tavanın içine kıymanı koy suyu verip çekene kadar kavur.
Kıyma suyunu çektikten sonra içine tereyağ ekle.
Soğanlarını ince ince doğra ekle.
Soğanların kavrulduktan sonra kalan malzemelerini ekle karıştır.
Soğuması için dolaba koy ve hamurunu yapmaya başla.
Hamur için;Karıştırma kabının içinde irmik ve bulgurunu karıştır.
Üzerine kaynar suyunu dök 20 dk üzerini kapat dinlendir.
Kalan malzemelerini ekle iyice yoğur (ne kadar çok yoğurursan hamurun o kadar güzel olur ve dağılmaz).
Dolaptan çıkardığın kıymanı, hamurunu ve bi kaseye su alıp doldurmaya başlayabilirsin.Ele yapışmaması için sık sık elime su alıyorum.
Sağ baş parmağınızı hamura sokup döndüre döndüre şekil verin.
İster haşlama ister kızartma olarak pişirebilirsiniz.
İçli Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı