İçli Köfte

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
1 kg ince bulgur
1 su bardağı irmik
3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı un
2 adet soğan
1 adet yumurta
1 ,5 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tozbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
İç materyaller
1 su bardağı sıvı yağ
100 gram tereyağı
Yarım kg orta yağlı kıyma
1.5 kg soğan
1 yemek kaşığı salça
Karabiber
Pulbiber
Tuz

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel ince bulguru ıslatıyoruz.
Üzerini strec sinemayla kapatıp 15 dkka dinlenmeye bırakıyoruz.
O sırada iç gerecini hazırlamaya başlıyoruz. Tavaya yağı koyup küp küp doğradığımız soğanları koyuyoruz.
Pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Daha sonra kıymayı ek ediyoruz kavurmaya devam topaklanmasın diye biraz su ek edebilirsiniz tane tane olmasını sağlayacaktır.
Kavrulduktan sonra salçasını ve baharatlarını ekliyoruz.
Birazda bu hal kavrulduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Daha sonra ıslanan bulgurun içine 2 adet soğanımızı rendeleyelim ve bütün gereçleri ekleyip yavaşça yoğurmaya başlayalım.
Yanımzda biraz su bulunduralım yavaş yavaş şu ek edip yoğurmaya devam edelim.
Hamur yumuşak bi hale gelene kadar yoğuralım.
En az 20 dkka yoğurmak gerek hamurunuzun dağılmasını istemiyorsanız buna itina gösterin hamuru yoğurma süreci bittikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp parmağımızla içini oyup iç harcını koyup hal verip kapatalım.
Yanınızda bu esnada da su bulundurun lazım olacaktır.
Parmağınızı suya batırıp rahat form verebilirsiniz ister haşlayarak ister yağda kızartarak deneyebilirsiniz herkese afiyet olsun.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst