İçli Köfte Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
250 gr kıyma
2 büyük soğan
Maydanoz 1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz karabiber
Pul biber
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Hamuru için
1.5 su bardağı irmik
1 çay bardağı çiğ köfte bulgur u
Tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı un
Kızartmak için
1.5 su bardağı sıvı yağ

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce hamurunu ıslatalım.
Uygun bir kab alın ve içine irmikği ve bulguru ekleyin.
Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin üzerini kapatıp yarım saat kadar bekletin.
Sonra salçasını ve unu azar azar ekleyip yoğurun kıvamına gelince hamurun dinlenmeye bırakın ve içini hazırlamaya başlayalım.
Önce kıymayı tencere ye alın 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin karıştırın ve suyunu çekene kadar pişirin
Sonra yemeklik doğranmış soğanları ekleyin.
Soğanlar yeterlice ölene kadar pişirin.
Sonra salçayı tuzu ve karabiberi koyup biraz da kavurun.
Enson üzerine ceviz içini ve ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın içimizde hazır biraz soğuduktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizde açın.
İçini koyup kapatın hepsini yaptıktan sonra tencereye sıvı yağı koyun düzgünce kızınca köfteleri kızartın umarım beğenirsiniz afiyet olsun
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst