İçli köfte nasıl yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
İçli köfte nasıl yapılır?

İçli köftenin malzemeleri:
3 Su bardağı köftelik ince bulgur
250 gr kıyma
1 soğan
2 Çorba kaşığı un
Tuz, kırmızıbiber,karabiber

İçi İçin;
Yarım kg kıyma
3 tane soğan
Sıvıyağ
Ceviz içi
Tuz, karabiber



İçli köftenin yapılışı: Bulguru genişçe bir tepsiye koyunuz Ortasını açıp soğan rendesi, tuzlu, karabiber, kırmızıbiber ve yarım su bardağı su koyup yoğurunuz ara sıra eli ıslatarak, bulgur birleşip, özleşinceye değin yoğurmaya devem ediniz Kıymayı katıp 10 dakika daha yoğurunuz
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç arasında yuvarlayınız Parmak yardımı ile ve avuç içinde döndürerek ve olası olduğu kadar kenarlarını inceltip içini oyunuz Oyuk kısma hazırlanan doğru tepede biraz avarelik bırakarak doldurunuz Ağız kısmını küçültüp, yine avuç içinde döndürerek kapatıp yuvarlayınız Diğerlerini de benzer şekilde hazırlayınız
İçinin hazırlanması: Yağlı kıymaya ince kıyılmış soğan ve 2 çorba kaşığı su ilavesi ile hafif hararetli ısıda karıştırarak on dakika pişiriniz Çekilmiş ceviz içi, kuşüzümü, kıyılmış maydanoz, tuzlu ve karabiber katıp karıştırınız
Orta büyüklükte tencereye 8 10 su bardağı su koyup tuzlu atarak kaynatınız Hazırlanan köftelerden 8 10 tane içine atıp kapağını örtünüz 10 12 dakika pişirip kevgirle pişenleri alınız Diğerlerini de benzer şekilde hazırlayıp sıcak servis yapınız *
 
Geri
Üst