AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İçli Köfte (Haşlanmış)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
İçli Köfte (Haşlanmış) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
2.5 su bardağı ince köftelik bulgur
1.5 çay bardağı irmik
1 su bardağı un
Tuz
2 su bardağı sıcak su
İç harcı için;
500 gram dana kıyma (Orta yağlı)
2 adet kuru soğan
2 çay kasığı tuz
Karabiber
Reyhan
Kırmızı toz biber
Maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası

İçli Köfte (Haşlanmış) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle mümkünse 1 gece evvelden bulguru ıslatmamız gerekir.
Geniş bir kaba bulguru üzerine tuz ve sıcak suyu ekleyip, üzerini kapatıyoruz. En az 2 saat (Mümkünse 1 gece önce) bekletelim. Gerekirse 1 bardak daha su ekleyebiliriz (Kontrollü)
Şişen bulguru uygunca yoğuruyoruz. Bu basamakta yarım bardak un ek edilebilir. Yeterlice yoğurup, hamur kıvamına getiriyoruz.
İç harcımız için; küp küp doğradığımız soğanları bir tencereye koyup ocağa alıyoruz. Biraz kavrulunca üzerine salçayı ekliyoruz. Biraz da bu biçimde kavuruyor ve üzerine kıymayı ekliyoruz.
Pişen kıymaya baharatlar ve tuz ekliyoruz. Biraz daha pisince altını kapatıyoruz. En son maydanoz ekleyip, karıştırıyoruz.
Sıra geldi biçim vermeye. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, elimizde yuvarlıyoruz. İşaret parmağımızla hamura delik açıp içini oyuyoruz.
Gerekirse elinizi su ile ıslatabilirsiniz. Yada un ile unlayabilirsiniz. Bu formda hamur elinize yapışmaz. Sonra hamurun içine iç harcımızdan koyup kapatıyoruz. Bütün hamuru bu halde yapıp bitiriyoruz.
Büyük bir tencereyi yarısına kadar şu doldurup kaynayan suya içli köftelerimizi yavaş yavaş koyuyoruz (Hepsini değil) 10 -15 dk piştikten sonra kevgir ile dikkatlice çıkarıyoruz. Sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
İçli Köfte (Haşlanmış) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst