Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

İçli Köfte Gaziantep Usulü

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İçli Köfte Gaziantep Metodu Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;
2 su bardağı ince bulgur
2,5 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı irmik
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı karışık salça
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
İçi için;
500 gram orta yağlı kıyma
3 adet soğan
1 kase ceviz (Kıyılmış çok küçültmeyelim)
1 temizlenmiş nar (İsteğe bağlı pişirme sürecinden sonra eklenecek)
Yarım çay bardağı susam (Ayrı tavada kavrulup eklenecek)
Pişirmek için;
Sıvıyağ

İçli Köfte Gaziantep Yolu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harçtan başlayalım ki köftesini hazırlarken o bir yandan soğusun.
Kıymayı uygun bir tencereye alıp, kavuralım. Üzerine yemeklik doğradığımız soğanları da ek edip, pişmesini sağlayalım. Sonra tuzunu, biberini ekleyip, ocaktan alalım susam ve cevizini de ekleyip soğumaya bırakalım.
Köftesi için yumurta ve un hariç öteki materyalleri bir taşa koyalım üzerine sıcak su ekleyip, ıslanmasını sağlayalım.
Yoğurmaya başlayalım ortada elimizi ıslatmak için su alalım akabinde yumurta ve unuda ekleyip güzelce yoğuralım (Bu süreci et makinasıylada yapabilirsiniz ama köfteleri ısladığımız için hiç zorlanmadan yoğurarakta yapabilirsiniz)
Bir sıkım köfte alıp, uygun hali verelim. Köfteler bitene kadar süreci tekrarlayalım.
Kızartmak için uygun tencereye sıvı yağ ekleyip, ısınmasını bekleyelim (Köftelerin üzerinde olmalı yağ yoksa kızartırken açıkta kalan köfteler çatlar ) 5 er 5 er kızartalım deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Not: Fazla tanım yapıp tepsilere dizip dondurucuda dondurduktan sonra poşetliyorum dilediğim vakit kızartıp tüketiyorum.

İçli Köfte Gaziantep Yordamı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst