SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
İçli Kat Kat Kete Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
2 adet yumurta akı (Sarılar üstüne)
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket toz maya
Un (kontrollü ekleyin)
İç malzeme
150 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
3 yemek kaşığı un
İçli Kat Kat Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemeler hepsi oda ısısı olsun dolaptan çıkardığınız üzere kullanmayın….
Sütü ısıtalım maya toz şeker yoğurma kabına döküp karıştıralım.
Arkadan yoğurt, sıvı yağ ve yumurta akları ve tuzu ekleyim karıştıralım.
Sonrasında unu yavaş yavaş koyarak yumuşacık bir hamur yapalım. Hamur yumuşak olsun.Sonrasında sıvı yağ ile toparlayın daima un la toparlarsanız sert olur.
Mayalanmaya bırakalım en az 40 dk.
Tavaya tereyağı sıvı yağ alalım eritelim.
Sonra üç yemek kaşığı unu koyup altın rengi üzere olana kadar kavuralım soğumaya bırakalım.
Hamur mayalandıktan sonra iki büyük beze yapalım fotoğrafta gördüğünüz üzere merdane ile açalım çok kolay açılıyor hamur açtıktan sonra unlu yağlı karışımı dökelim fotoğrafta gösterdiğim üzere.
Sonrasında yanlarından üsten ve alttan bir parmak katlayıp başlayalım rulo yapmaya rulo yaptığımız hamuru bir tepsiye alalım en az 20 dk en fazla 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
Diğer hamurda tıpkı süreci yapalım.
Dinlenen rulolarımızı alıp üç dört parmak genişliğinde kesip kesil yerlerinden elimizde bastırıp yuvarlak biçim verelim.
Fırınımızı 210 derecede kesinlikle evvelden ısıtalım ketelerimize tepsi mayası yapmalıyız 20 dakika bu çok değerli tepsideyken elimizde hoş bastırıp yumurtasını sürüp fırına verelim.
Kızarınca alalım kat kat tel tel yumuşak ve birebir vakitte gevrek bir kete oluyor… şimdiden afiyetler olsun.
İçli Kat Kat Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
2 adet yumurta akı (Sarılar üstüne)
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket toz maya
Un (kontrollü ekleyin)
İç malzeme
150 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
3 yemek kaşığı un
İçli Kat Kat Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemeler hepsi oda ısısı olsun dolaptan çıkardığınız üzere kullanmayın….
Sütü ısıtalım maya toz şeker yoğurma kabına döküp karıştıralım.
Arkadan yoğurt, sıvı yağ ve yumurta akları ve tuzu ekleyim karıştıralım.
Sonrasında unu yavaş yavaş koyarak yumuşacık bir hamur yapalım. Hamur yumuşak olsun.Sonrasında sıvı yağ ile toparlayın daima un la toparlarsanız sert olur.
Mayalanmaya bırakalım en az 40 dk.
Tavaya tereyağı sıvı yağ alalım eritelim.
Sonra üç yemek kaşığı unu koyup altın rengi üzere olana kadar kavuralım soğumaya bırakalım.
Hamur mayalandıktan sonra iki büyük beze yapalım fotoğrafta gördüğünüz üzere merdane ile açalım çok kolay açılıyor hamur açtıktan sonra unlu yağlı karışımı dökelim fotoğrafta gösterdiğim üzere.
Sonrasında yanlarından üsten ve alttan bir parmak katlayıp başlayalım rulo yapmaya rulo yaptığımız hamuru bir tepsiye alalım en az 20 dk en fazla 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
Diğer hamurda tıpkı süreci yapalım.
Dinlenen rulolarımızı alıp üç dört parmak genişliğinde kesip kesil yerlerinden elimizde bastırıp yuvarlak biçim verelim.
Fırınımızı 210 derecede kesinlikle evvelden ısıtalım ketelerimize tepsi mayası yapmalıyız 20 dakika bu çok değerli tepsideyken elimizde hoş bastırıp yumurtasını sürüp fırına verelim.
Kızarınca alalım kat kat tel tel yumuşak ve birebir vakitte gevrek bir kete oluyor… şimdiden afiyetler olsun.
İçli Kat Kat Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı