- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.137
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
İçki içen dinden çıkar mi?
ne alkollü içki kullanmak, ne de kuran’da haram kılınan diğer işleri yapmakla insan dinden çıkmaz sadece günahkar olur.o günahı terk edip tevbe ederse de affolunur.ama “içki günah falan değildir” derse veya günah olup olmadığı umrunda bile değilse o zaman dinden çıkar.Sarhoş olmadan içki içmek günah mı?
Kur’ân, sarhoş eden alkollü içkileri kesin olarak yasaklamıştır. İmamı A’zam’a göre sarhoş etmeyen az miktardaki alkol içeren içkiler (bira gibi) haram değildir.Alevilikte içki haram mı?
Rakı ya da şaraptır. Alevilikte içki helaldir. Şiiler içki içmez oruç tutar namaz kılar hacca gider…
İçki içenin namazı kabul olmaz mı?
Elbette alkol haramdır. Ama, bir haramın işlenmiş olması, namaz gibi farz olan bir ibadetin terkini gerektirmez. Eğer, içki içen bir kişi ne dedeğini bilmeyecek derecede sarhoş olmuşsa namaz kılamaz. Az miktarda alkol içen bir kişi, namaz kılabilir.İçki içenin 40 gün imansız olur mu?
“İçki bütün kötülüklerin anasıdır. İçki içenin kırk gün namazı kabul olunmaz. Eğer içkili olarak ölürse, cahiliyye ölüsü hâlinde göçmüş olur.”Kuranda alkol haram mi?
“Ey iman edenler! (aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.” Kur’an bu ayetiyle içkiyi kesin olarak tamamen yasakladı.
Şarap dışındaki içkiler haram mı?
Bir ilahiyatçı olarak belirteyim ki; içki içmek değil sarhoş olmak haramdır. İmam-ı Azam Ebu Hanife der ki, şarap dışındaki içkileri sarhoş olmayacak kadar içmek haram değildir.Kuranda içki içmenin cezası nedir?
İçkinin Kur’an’da cezası yok. Kur’an’da 4 hakikî, 1 mecazî ceza var; Öldürmek (Bakara; 178), Çalmak (Maide; 38), Zina (Nur; 2) İftira (Nur; 4) ve mecazi olan Kenz-kendine servet yapmak- (Tövbe; 34-35).Cem evinde içki içilir mi?
içki alevilerde “kırklar meclisi”nin bir anısı olarak kutluluk kazanmış ve dolu adıyla ayinin bir parçası durumuna sokulmuştur. içki alevilik’de bir eski geleneğin sürdürülmesidir. yoksa, aleviliğin temel ilkesi, kuralı değildir. içki içme ve cemlerde dolu kullanma genel olarak yoktur.