- Konu Yazar
- #1
İçinizi Isıtacak Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Materyaller
Yarım su bardağı yeşil mercimek
8 su bardağı su
1 su bardağı erişte
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1diş rendelenmiş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
İçinizi Isıtacak Tutmaç Çorbası Tanımı Yapılışı
Öncelikle yeşil mercimek haşlanıp süzülür.
Su tencereye koyulup kaynatılır ve erişte, mercimek ve nohut katılıp erişteler haşlanana kadar pişirilir.
Bu ortada yoğurt, un, yumurta, sarımsak çırpılır.
Çorbanın suyuyla ılıştırılıp erişteler haşlanınca eklenir.
Birlikte kısık ateşte 1taşım daha pişirilirken bir yandan başka bir tavada tereyağ ve sıvı yağ karışımında incecik minicik doğranmış soğan sotelenir.
Soğan pişince kuru nane eklenir ve soğanlı naneli karışım çorbaya katılır.
En son tuzu da ek edilip karıştırılır. Afiyet şifa olsun.
Yarım su bardağı yeşil mercimek
8 su bardağı su
1 su bardağı erişte
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1diş rendelenmiş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
İçinizi Isıtacak Tutmaç Çorbası Tanımı Yapılışı
Öncelikle yeşil mercimek haşlanıp süzülür.
Su tencereye koyulup kaynatılır ve erişte, mercimek ve nohut katılıp erişteler haşlanana kadar pişirilir.
Bu ortada yoğurt, un, yumurta, sarımsak çırpılır.
Çorbanın suyuyla ılıştırılıp erişteler haşlanınca eklenir.
Birlikte kısık ateşte 1taşım daha pişirilirken bir yandan başka bir tavada tereyağ ve sıvı yağ karışımında incecik minicik doğranmış soğan sotelenir.
Soğan pişince kuru nane eklenir ve soğanlı naneli karışım çorbaya katılır.
En son tuzu da ek edilip karıştırılır. Afiyet şifa olsun.