Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Icine su kacan cikolata nasil eritilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.237
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Içine su kaçan çikolata nasıl eritilir?​

Orta ateşte kabın içerisinde bulunan su kaynamaya bırakılır. Bu esnada küçük kabın içine çikolata parçaları konulur ve erimesi için beklenir. Suyun kaynaması ile birlikte çikolata istenilen kıvama gelmeye başlayacaktır.
Çikolata eritirken içine süt konur mu?
Bitter çikolatanın yoğun kıvamını, kakao tadını ve sert yapısını bir nebze kırmak isterseniz benmari usulünü uygularken içine tereyağı ya da süt ekleyebilirsiniz. Eritme işlemi boyunca tel çırpıcı ile karıştırarak tamamen homojen kıvamlı bir çikolata sos elde edebilirsiniz.
Kokolin tadı nasıl?
güzeldir, çikolataya benzer. ancak çikolata değildir. çikolatadan en önemli farkı içeriğinde kakao yağı bulunmaması, bunun yerine diğer bitkisel yağların bulunmasıdır. zaten çikolatanın en pahalı olan hammaddesi kakao yağıdır ve çikolatanın olmazsa olmazıdır.

Kokolin nasıl anlaşılır?​

Yani Der Ki : Süt tozundaki yağ hariç hiç bir hayvansal yağ içeremez. Gerçek Çikolata da sadece 0 Kakao yağı vardır. Palm yağı vb yağları içeren ürüne çikolata değil Kokolin diyoruz.
Benmari usulü eritilmiş çikolata nasıl yapılır?
Isıya dayanıklı bir kabı tencereye oturtun. İçerisine hiçbir şekilde su girmesin ve tencerenin tabanına temas etmeden su ile temas edecek boyutta bir kap olmasına dikkat edin. Çikolatayı kabın içerisine koyarak erimesini bekleyiniz. Daha sonra çikolata sosunuzu istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Benmari usulü çikolata nasıl akışkan olur?
Benmari usulünün amacı çikolatanın direkt olarak ısıyla temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel biçimde erimeye başladığını görebilirsiniz.

Sıvı çikolata nasıl katılaşır?​

Birçoğumuzun bildiği sistem benmari usulünden daha hızlı ve pratik bir yöntem. Kullanacağınız çikolataları kırıp büyük bir cezve veya tavaya alın üzerine ısıttığınız sıcak sudan biraz ekleyin üzerini geçmesin. Sonra cezvenizi ocağa alın ve karıştırarak eritin çikolatalarınızı.
Eritilen çikolatanın donması için ne yapmalı?
Eritilen Çikolatanın Donmaması İçin Ne Yapılır? Çikolatayı erittikten sonra üzerine kapak kapatın ve ocağın üzerinde bekletmeye devam edin. Ocak kapalı olsa da, oda ısısıyla çikolata donmadan durabilir. Çikolatayı plastik bir spatula ile karıştırmak da donmasını önlemenin yollarından biridir.
Kokolin nerelerde kullanılır?
Nerelerde Kullanılır : Pasta ve unlu mamullerin yanı sıra iç rahatlığı ile dondurma gibi donma özelliği taşıyan ürünlerin iç malzemeleri içinde birinci sırayı alır. En büyük özelliği pişirme sırasında yumuşayan Damla Çikolata parçaları ürün soğurken eski hacimlerine ulaşırlar Lezzetlerinden hiçbir şey kaybetmezler.

Kokolin neden yapılır?​

Kokolin, içinde süt yerine peynir altı suyu tozu barındıran, kakao yağı yerine margarin, kakao yerine kakao tozu barındıran çikolata benzeri bir tatlı türüdür. Genellikle bayramlarda ikram edilir. Bir çikolatanın kalitesini belirleyecek kadar önemli olan “kakao yağı”nı bulundurmadığından dolayı kokolin ismiyle anılır.
Cezvede çikolata nasıl eritilir?
Kullanacağınız çikolataları kırıp büyük bir cezve veya tavaya alın üzerine ısıttığınız sıcak sudan biraz ekleyin üzerini geçmesin. Sonra cezvenizi ocağa alın ve karıştırarak eritin çikolatalarınızı. Kıvamını ne kadar sıvı istiyorsanız ona göre azar azar sıcak su ilave edin.
Benmari usulü eritilen çikolata nasıl Sıvılaştırılır?

Eritilmiş çikolata nasıl akışkan olur?​

Çikolatayı erittikten sonra donmaması için ne yapmalıyız?
 
Geri
Üst