AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

İçimden Çok Şükrediyorum Sanki Tik Haline Geldi Bu Günah mıdır?

SoruCevap

Yeni Üye
Ben Allah ‘a hep içimden şükürler olsun diyorum gün içinde çok söylüyorum. Diyorum artık bu tık haline mi geldi diye düşünüyorum eğer öyle olmuşsa günah mıdır?

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, şükür konusu bir insanın doğumundan ölümüne kadar terk etmemesi gereken bir ameldir. Bununla birlikte bir kul bu zaman zarfında ne kadar şükretse dahi azdır. Bakın yüce Mevla’mız şükür konusunda bir ayeti kerimede ne güzel buyurmuş:

4:147 – Eğer şükreder ve iman ederseniz Allah size azabı ne yapar? Allah, şükredenlerin mükafatını veren ve her şeyi bilendir.
Dolayısı ile kul her daim şükür etmelidir. Konu sorunuzda geçen çok şükrediyorum acaba bu şükürlerim bir tik haline mi geldi ve ben günaha mı giriyorum gibi düşünceler size şeytanın vesveselerinden öte bir şey değildir. Şükür konusunda bu kadar ileride olduğunuz için Yüce Mevla’mıza şükretmelisiniz. Zira bu nimet her kula nasip olmamaktadır. Önemli olan sizin Alemlerin Rabbine şükrettiğinizin farkında olmanızdır. Yapmış olduğunuz bu şükürler aynı zamanda zikir ibadeti yerine de geçmektedir.

Geri