- Konu Yazar
- #1
İçi Köfte Tanımı İçin Gereçler
Dış hamur gereç;
1,5 bardak ince bulgur
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 kaşık salça
1 yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 bardak sıcak su
1 bardak soğuk su
Tuz
Köfte materyal;
350 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
4 kaşık galeta unu
Tuz
Karabiber
İsteğe nazaran maydanoz
Kızartmak için;
Çiçek yağı
İçi Köfte Tanımı Yapılışı
Evvel bulguru sıcak su ile ıslatıp bekletiyoruz.
Sonra kıymadan köfte yapmak için soğanı rendeleyip tüm gereçleri ekleyerek yoğurup yuvarlak yassı köfte yapıyoruz.
Sonra köfteleri dolapta dış hamur olana kadar bekletiyoruz.
Dış hamura öteki materyalleri de ekleyip yoğurup hamur haline getiriyoruz. Suyu az gelirse ekliyoruz.
Ağzını kapatıp köfteler kızarana kadar dinlendiriyoruz.
Köftlerimizi kızartıyoruz.
Dış hamurdan yassı içli köfte üzere yapmak için cevizden büyük kesimler alıyoruz.
Elimizi su ile ıslatarak açıyoruz. Köfteyi koyup kapatıyoruz. Böylelikle tüm köfteleri hamur ile kaplıyoruz.
Derin tencerede bol kızgın yağda kızartıyoruz.
4-5 kişilik doyurucu bir akşam yemeği olabiliyor.
Dış hamur gereç;
1,5 bardak ince bulgur
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 kaşık salça
1 yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 bardak sıcak su
1 bardak soğuk su
Tuz
Köfte materyal;
350 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
4 kaşık galeta unu
Tuz
Karabiber
İsteğe nazaran maydanoz
Kızartmak için;
Çiçek yağı
İçi Köfte Tanımı Yapılışı
Evvel bulguru sıcak su ile ıslatıp bekletiyoruz.
Sonra kıymadan köfte yapmak için soğanı rendeleyip tüm gereçleri ekleyerek yoğurup yuvarlak yassı köfte yapıyoruz.
Sonra köfteleri dolapta dış hamur olana kadar bekletiyoruz.
Dış hamura öteki materyalleri de ekleyip yoğurup hamur haline getiriyoruz. Suyu az gelirse ekliyoruz.
Ağzını kapatıp köfteler kızarana kadar dinlendiriyoruz.
Köftlerimizi kızartıyoruz.
Dış hamurdan yassı içli köfte üzere yapmak için cevizden büyük kesimler alıyoruz.
Elimizi su ile ıslatarak açıyoruz. Köfteyi koyup kapatıyoruz. Böylelikle tüm köfteleri hamur ile kaplıyoruz.
Derin tencerede bol kızgın yağda kızartıyoruz.
4-5 kişilik doyurucu bir akşam yemeği olabiliyor.