Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

İçi Köfte

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İçi Köfte Tanımı İçin Gereçler

Dış hamur gereç;
1,5 bardak ince bulgur
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 kaşık salça
1 yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 bardak sıcak su
1 bardak soğuk su
Tuz
Köfte materyal;
350 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
4 kaşık galeta unu
Tuz
Karabiber
İsteğe nazaran maydanoz
Kızartmak için;
Çiçek yağı

İçi Köfte Tanımı Yapılışı

Evvel bulguru sıcak su ile ıslatıp bekletiyoruz.
Sonra kıymadan köfte yapmak için soğanı rendeleyip tüm gereçleri ekleyerek yoğurup yuvarlak yassı köfte yapıyoruz.
Sonra köfteleri dolapta dış hamur olana kadar bekletiyoruz.
Dış hamura öteki materyalleri de ekleyip yoğurup hamur haline getiriyoruz. Suyu az gelirse ekliyoruz.
Ağzını kapatıp köfteler kızarana kadar dinlendiriyoruz.
Köftlerimizi kızartıyoruz.
Dış hamurdan yassı içli köfte üzere yapmak için cevizden büyük kesimler alıyoruz.
Elimizi su ile ıslatarak açıyoruz. Köfteyi koyup kapatıyoruz. Böylelikle tüm köfteleri hamur ile kaplıyoruz.
Derin tencerede bol kızgın yağda kızartıyoruz.
4-5 kişilik doyurucu bir akşam yemeği olabiliyor.
 
Geri
Üst