AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

İçi Bisküvili Tiramisu

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İçi Bisküvili Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
1 paket kedi dili
1 paket petibör bisküvi
Muhallebisi İçin;
1 litre süt
2.5 yemek kaşığı un
2.5 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
1.5 yemek kaşığı tereyağı
Sosu İçin;
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı suda eriyen kahve
Üzerine;
Kakao

İçi Bisküvili Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce muhallebi için tereyağı hariç tüm malzemeleri tencere alın ve kaynatın.
Kaynadıktan sonra 3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Tereyağını içine koyun ve çırpın.
Ardından tart kalıbının boyutuna göre kedi dillerini kesin.
Petibör bisküviyi robottan geçirin.
Sos için tüm malzemeleri bir kasede karıştırın.
Kedi dillerinin kalıba göre kestiğiniz kısımları sosta ıslatıp sırasıyla kalının kenarına dizin.
Muhallebinin yarısını kalıba boşaltın. Üzerine de bisküviyi yayın.
Diğer yarısını da bisküvinin üzerine dökün.
Kalan kedi dillerini de sosta ıslatıp en üst tabana sırayla dizin.
Streç yardımıyla kapatıp en az 6 saat buzdolabında bekletin. Ben 1 gece beklettim daha güzel oluyor.
Daha sonra kalıptan ters çevirerek çıkartın. Süslemek içinde kakao üzerine serpin. Afiyet olsun.
İçi Bisküvili Tiramisu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst