AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ICF Turkiye kocluk nedir?

Editör

Yeni Üye

ICF Türkiye koçluk nedir?​

ICF tarafından koçluk, günümüzün belirsiz ve karmaşık ortamlarında özellikle önemli olan, kişisel ve mesleki potansiyeli en üst düzeye çıkarmak için ilham veren, düşünmeye teşvik eden ve yaratıcı bir süreçte müşteri ile ortaklık ilişkisi olarak tanımlanmaktadır.

Koçluk eğitiminde neler yapılır?​

Koçluk eğitiminde neler yapılır?
Çeşitli koçluk yetenekleri üzerinde durulur ve bu yeteneklerin nasıl geliştirileceğinin yolları açıklanır. Deneyimler aktarılır. Koçlar, koçluk mesleğini yerine getirirken kullanacakları koçluğa özgü bilgilerle seanslara hazırlanır. Tüm bunlar koçluk eğitimi sayesinde gerçekleşir.

Yaşam Koçu belgesi nasıl alınır?​

Koçluk sertifikası eğitimi veren bir eğitime kurumuna kaydınızı olun. Eğitim kurumunun verdiği sertifika üniversite onaylı olmalıdır, buna dikkat edin. Eğitim Koçluğu Eğitimi için kayıt işlerini tamamlayın. Eğitim ve sınavı başarı ile tamamladıktan sonra Eğitim Koçluğu Sertifikası sahibi olabilirsiniz.

ICF PCC ne demek?​

ICF PCC ne demek?
Üç farklı ICF Unvanı vardır: Associate Certified Coach (ACC) (Akredite Üye Koç), Professional Certified Coach (PCC) (Akredite Profesyonel Koç) ve Master Certified Coach (MCC) (Akredite Master Koç). Her unvan farklı koçluk deneyimi ve koç eğitim saati içermektedir.
ICF kullanımı nedir?​
ICF Profesyonel Koçlar aile organizasyonuna ait ürünleri ve hizmetleri pazarlarken ve tanıtırken, degrade açık mavi tonlarındaki “ICF Professional Coaches” alt yazılı logo kullanılır. ICF Unvan (ACC, PCC, MCC) tanıtımları, ICF Unvanlama ve Standartlar aile organizasyonu markası altında yer alır.

ICF onayli koçluk eğitimi nedir?​

ICF onayli koçluk eğitimi nedir?
Program, ICF(International Coach Federation) Onaylı ACSTH (Approved Coach Spesific Training Hours) akredite bir sertifika programıdır. https://coachfederation.org/ Bireylere veya gruplara uluslararası profesyonel koçluk becerilerini kullanarak hizmet vermek isteyen, yaşam, kariyer veya iş koçu olmak isteyen kişiler …

Koçluk alan kişiye ne denir?​

Koçluk hizmeti alan kişiye, danışan ya da müşteri denir.

Eğitim koçluğu sertifikası nasıl alınır?​

Eğitim koçluğu sertifikası nasıl alınır?

Eğitim koçluğu sertifikası almak isteyenler genellikle belirli adımları izlerler. Bu adımlar genellikle şu şekildedir:

1. **Uygun bir eğitim kurumuna kaydolun:** İlk adım, eğitim koçluğu sertifikası veren bir eğitim kurumuna kaydolmaktır. Bu kurumun ICF tarafından tanınan bir kurum olmasına dikkat etmek önemlidir.

2. **Eğitim programını tamamlayın:** Program genellikle belirli modüller ve eğitim seanslarını içerecektir. Bu programları başarıyla tamamlamak gereklidir.

3. **Sertifika sınavına hazırlanın ve başarılı olun:** Eğitim koçluğu sertifikası alabilmek için genellikle bir sertifika sınavına girmek gereklidir. Bu sınavı başarıyla tamamlamak sertifika almaya hak kazanmanızı sağlayacaktır.

4. **Sertifika alın:** Eğitim programını ve sınavı başarıyla tamamladıktan sonra eğitim koçluğu sertifikasına sahip olabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek eğitim koçluğu sertifikası alabilir ve profesyonel bir eğitim koçu olabilirsiniz. Bu süreçte ICF'nin belirlediği standartlara uygun bir eğitim programı seçmek ve gereken koçluk deneyimini kazanmak da önemlidir.

Geri