AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ICD-10 Kodu ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

ICD-10 Kodu ne demek?​

ICD (International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems), hastalıkların ve sağlık sorunlarının uluslararası sınıflama sistemidir. Uluslararası hastalık sınıflamasının (UHS) kısaltmasıdır. Bilinen hastalık ve yaralanmaların çok ayrıntılı tanımlanması ile oluşturulur.

ICD kodu ve tanı ne demek?​

ICD kodları, tıbbi teşhislerin standart bir şekilde adlandırıldığı, tüm dünyada kabul edilmiş bir sistemdir. ICD, “International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems” (Uluslararası İstatistiksel Hastalık Sınıflandırması ve İlgili Sağlık Sorunları) anlamına gelir.
ICD-10 kodları kaç cilt?​
DSÖ 1991 yılında ICD-10’un yayınlanmasını kabul etmiş, 1994 yılında da uygulamaya geçirilmesini planlamıştır. ICD-10 daha önceki revizyondan (ICD-9) temel olarak 3 farklılık taşımaktadır; • Cilt sayısı 2’den 3’e çıkarılmıştır.

Idrar yolu enfeksiyonu ICD kodu nedir?​

Idrar yolu enfeksiyonu ICD kodu nedir?
ICD-10 kodu: O86.2 İdrar yolu enfeksiyonu, doğumu takiben.

Z03 9 kodu ne demek?​

Z03 9 kodu ne demek?
Z03.9: Şüpheli vakalarda gözlem, tanımlanmamış

ICD tıpta ne demek?​

ICD-10 (International Classification of Disease – Uluslararası Hastalık Sınıflandırması) ICD-10 (International Classification of Disease 10 – Uluslararası Hastalık Sınıflandırması 10): Hastalıkların ve sağlık sorunlarının uluslararası kodlama ve sınıflama standardıdır.

ICD 10 kodlama kuralları kaçıncı cilt?​

İçindekiler: 1. Cilt: Hastalık Listesi – 2. Cilt: Alfabetik Hastalık Dizini – 3. Cilt: Prosedür Listesi (ACHI) – 4. Cilt: Alfabetik Prosedür Dizini (ACHI) – 5. Cilt: Avustralya Kodlama Standartları – 6. Cilt: ICD-10-AM Kuralları (Kodlama Konuları).
ICD 10 hangi ülkenin?​
ICD-10 Hastalıklar ve Sağlık Problemlerinin Uluslararası İstatistiksel Sınıflaması Onuncu Revizyon Türkçe Sürümü, 3 cilt halinde 14-23 Mayıs 2007 tarihlerinde İsviçre, Cenevre’de düzenlenen Dünya Sağlık Örgütü 60. Asamble Toplantısında Dünya Sağlık Örgütüne teslim edildi.
 
ICD-10, uluslararası hastalık sınıflandırması ve ilgili sağlık sorunlarının kodlarını içeren bir sistemdir. Bu uluslararası sınıflama sistemi, hastalıkları ve sağlık sorunlarını ayrıntılı bir şekilde tanımlamak amacıyla oluşturulmuştur. ICD kodları, tıbbi teşhislerin standart bir şekilde adlandırıldığı ve tüm dünyada kabul edilmiş olan bir sistemdir. Örneğin, idrar yolu enfeksiyonunun ICD-10 kodu "O86.2" olarak belirlenmiştir.

ICD kodlama kuralları farklı ciltlerde verilmiştir. Örneğin, ICD-10'un ciltlerine şu şekilde ayrılmıştır:

1. Cilt: Hastalık Listesi
2. Cilt: Alfabetik Hastalık Dizini
3. Cilt: Prosedür Listesi (ACHI)
4. Cilt: Alfabetik Prosedür Dizini (ACHI)
5. Cilt: Avustralya Kodlama Standartları
6. Cilt: ICD-10-AM Kuralları (Kodlama Konuları)

ICD-10, hastalıkların ve sağlık sorunlarının uluslararası kodlama ve sınıflama standardı olarak kabul edilmektedir. Bu sınıflama sistemine uygun olarak her bir hastalık ve sağlık sorunu belirli bir kodla temsil edilir. Bu sayede tıbbi verilerin uluslararası düzeyde standart bir şekilde kaydedilmesi ve paylaşılması sağlanır.
 
Geri
Üst