AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ic tetkik raporunda neler yazilir?

Editör

Yeni Üye

Iç tetkik raporunda neler yazılır?​

Aylık faaliyet ve iç tetkik raporları; tesislerin hangi faaliyeti yaptıklarını ve gerçekleştirilmesi planlanan projelerin neler olduğunu, proses sonucu çıkan atıkların neler olduğu ve bu atıkların nasıl değerlendirildiği, içme ve kullanma sularının nereden temin edildiği, oluşan atıksuların neler olduğu ve bertarafının …

Raporun hangi bölümünde var olan olumsuzlukları ortadan kaldırmak için tavsiyeler verilir?​

Raporun hangi bölümünde var olan olumsuzlukları ortadan kaldırmak için tavsiyeler verilir?
Baş sayfa: Raporun ismini, konusunu, raporun kim veya kimler tarafından, kimler için hazırlandığını, raporun hazırlanmasına sebep teşkil eden olayı ve bir cümle ile raporun sonucunu içerir. Özet: Raporun özünü, gayesini, raporda incelenen temel fikirleri, varılan sonuçları ve yapılan tavsiyeleri kısaca belirtir.

Rapor türleri nelerdir?​

Rapor Türleri
- Çalışma ve Faaliyet Raporu.
- Değerlendirme Raporu.
- Araştırma Geliştirme Raporları
- Teftiş (Denetleme) Raporu.
- İş/Görev Raporları
- Bilgi Veren Raporlar.
- İrdeleyen (Tahlil-Analiz Eden) Raporlar.
- Şekle Bağlı (Formel) Raporlar.

Bir üstün etkili bir şekilde gözeterek yönetebileceği ast sayısını ne ifade eder?​

Bir üstün etkili bir şekilde gözeterek yönetebileceği ast sayısını ne ifade eder?
Yönetim alanı, bir yöneticinin doğrudan yönetebileceği ve denetleyebileceği ast sayısını ifade eder.
Iç tetkik kimler tarafından yapılır?​
İç tetkik bir kuruluşun yönetim sisteminin bu konuda eğitim almış personeli tarafından denetlenmesidir.

Iç tetkik raporu kaç yıl geçerli?​

Iç tetkik raporu kaç yıl geçerli?
b) Aylık faaliyet raporları, iç tetkik raporları ve eğitim dokümanları başta olmak üzere çevre yönetimi hizmetine ilişkin bilgi, belge ve raporları dosya halinde en az beş yıl süre ile muhafaza etmek.

Raporda ekler kısmına ne yazılır?​

Bibliyografya: Ödev/rapor hazırlanırken kullanılan kaynaklar burada listelenir. Ekler: Yapılan çalışmayı destekleyen, fakat daha önceki bölümlerde verilemeyen bilgiler bu bölümde yer alır.

Kac cesit rapor var?​

Kac cesit rapor var?
Genel olarak raporlar, içeriklerine (fonksiyonlarına), sürelerine ve şekillerine göre üçe ayrılır. raporlar, araştırma raporları, uzman raporları, durum raporları ve öneri raporları olarak sınıflandırabiliriz.

Kontrol alanı ilkesi nedir?​

Yönetim/kontrol alanı ilkesi, bir yöneticinin kontrol edebileceği kadar kişiden sorumlu olmasını ifade eder. Bir başka ifade ile yönetim alanı, bir yöneticinin doğrudan yönetebileceği ve denetleyebileceği ast sayısını ifade eder. Bu sayının çok fazla olması, etkinlik ve verimliliği olumsuz yönde etkiler.

İç tetkik nedir nasıl yapılır?​

İç tetkik nedir nasıl yapılır?
Kurum İçi Denetim (İç Tetkik) Nedir? İç Tetkik Nasıl Yapılır?
- Tetkik ile yapacak kişi ilgili bölümle bir dizi görüşme yapabilir.
- Tetkik çalışmasına ilgili bölümdeki kişilerin iş tanımı ile ilgili kontrollerle başlanılabilir.
- Tetkik esnasında her sürecin detaylı şekilde incelenmesi gerekir.
İç tetkik aşamaları nelerdir?​
İç tetkik süreci için genel olarak 4 aşama gereklidir. Bunlar;
- AŞAMA, Planlama. Denetim planı, programı hazırlama, denetçi ve denetlenecek proses bildirim,
- AŞAMA, Denetimin yürütülmesi.
- AŞAMA, Raporlama.
- AŞAMA, Denetim Sonuçlarının İzlenmesi.

Iç tetkik raporu ne zaman hazırlanır?​

Iç tetkik raporu ne zaman hazırlanır?
¹ : İç tetkik raporu çevre danışmanlık firmasının işletmeye hizmet vermeye başladığını gösteren hizmet alımı sözleşmesi tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde ve sözleşme tarihini takip eden her 12 ayda bir defadan az olmamak üzere işletmenin genel durumunu kapsayacak şekilde hazırlanmalıdır.

İç tetkik raporunda genellikle aşağıdaki konular yer alır:

1. Tesislerin faaliyetleri ve gerçekleştirilen projeler.
2. Proses sonucu çıkan atıkların türleri ve nasıl bertaraf edildiği.
3. İçme ve kullanma suyunun temin edildiği kaynaklar.
4. Oluşan atıksuların türleri ve bertaraf süreçleri.
5. Yaşanan olumsuzluklar ve çözüm önerileri.
6. Raporun ismi, hazırlayanlar, hedef kitle, hazırlanma sebebi ve sonuçlar gibi detaylar.

Olumsuzlukların çözümü için tavsiyeler genellikle "Özet" bölümünde raporun sonunda verilir.

Rapor türleri arasında çalışma ve faaliyet raporları, değerlendirme raporları, araştırma geliştirme raporları, teftiş (denetleme) raporları, iş/görev raporları, bilgi veren raporlar, irdeleyen (tahlil-analiz eden) raporlar ve şekle bağlı (formel) raporlar bulunmaktadır.

İç tetkik, genellikle eğitim almış personel tarafından bir kuruluşun yönetim sisteminin denetlenmesi işlemidir. İç tetkik raporu, genellikle beş yıl süreyle muhafaza edilir ve çevre yönetimi hizmetlerine ilişkin bilgileri içerir.

Raporda ekler kısmına bibliyografya ve işin yapısını destekleyen ek bilgiler eklenir.

Yönetim alanı ilkesi, bir yöneticinin doğrudan yönetebileceği ast sayısını ifade eder. Yöneticinin kontrol edebileceği ast sayısı, etkinlik ve verimliliği doğrudan etkileyebilir.

İç tetkik, bir işletmedeki süreçlerin ve prosedürlerin uygunluğunu ve etkinliğini değerlendirmeyi amaçlar. İç tetkik yapılırken ilgili personelle görüşmeler yapılır, iş tanımları incelenir ve süreçler detaylı şekilde incelenir.

İç tetkik sürecinde genel olarak 4 aşama bulunur: Planlama, Denetimin Yürütülmesi, Raporlama ve Denetim Sonuçlarının İzlenmesi.

İç tetkik raporu, çevre danışmanlık firmasının işletmeye hizmet vermeye başladığı tarihten itibaren 30 gün içinde hazırlanmalı ve ardından her 12 ayda bir işletmenin genel durumunu kapsayacak şekilde güncellenmelidir.

Geri