Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ic kontrol sistemleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İç kontrol sistemleri nelerdir?​

İç kontrol sistemi, işletme organizasyonunda yönetim kurulu, yöneticileri ve çalışanları tarafından yönlendirilen, operasyonların etkinliği ve verimliliği, finansal raporlama sisteminin güvenilirliği, yasal düzenlemelere uygunluk sağlamayı amaçlayan ve bu konuda makul bir güvence sağlamak için tasarlanmış ve iş …
Ic Denetim turleri nelerdir?
İç Denetim Türleri Nelerdir?

COSO modeline göre iç kontrol sisteminin unsurları nelerdir?​

COSO bazlı iç kontrol sistemi; Kontrol Ortamı, Risk Değerlendirme, Kontrol Faaliyetleri, Bilgi ve İletişim ile İzleme Faaliyetleri olmak üzere beş temel unsura dayanır.
İç kontrol Nedir iç kontrol sisteminin özellikleri ve ilkeleri nelerdir?
İç Kontrol Sisteminin Özellikleri; İç kontrolün gerçek amacı insanı kontrol değil, iş sürecini kontrol etmektir. İç kontrolü kurma ve etkinliğini değerleme işletme yönetiminin sorumluluğundadır. İç kontrolden sadece “kabul edilebilir –makul- güvence vermesi beklenir kesinlik veya garanti beklenmez.
İç kontrolün özü “risk” tir. İç kontroller ve bir bütün olarak iç kontrol sistemi riske karşı verilen kurumsal bir tepkidir. Mevcut durumun tespiti, mevcut durumdaki risklerin tanımlanması ve azaltılması temel önceliktir. Mevcut durumda yönetim kapasitesi, risk esaslı bir düşünce tarzı ile iyileştirilmeye çalışılır.
Iç denetim özellikleri nelerdir?
İÇ DENETİMİN ÖZELLİKLERİ

Coso ne demek iç kontrol?​

COSO tanımına göre de iç kontrol, işletme faaliyetlerinin etkinliği ve verimliliğinin, mali raporlamanın güvenilirliğinin, yasa ve mevzuata uyumun sağlanması için makul güvence vermek üzere tasarlanan, kurumun yönetim kurulu, yönetimi ve çalışanları tarafından etkilenen bir süreçtir.
Ci kontrol nedir?
İç kontrol sadece finansal işlemler ve raporlama ile ilgili değil; yönetimi, idare süreçlerini, stratejiyi ve kurumun diğer faaliyet ve operasyonlarını kapsayan, uyum ve performans ölçeğinde uygulanan tüm kontrolleri ifade eder.

Geri