AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ic kanama bulgulari var ise hangi pozisyon?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.386
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Iç kanama bulguları var ise hangi pozisyon?​

Kanama ciddi ise, kulağı tıkamadan temiz bezlerle kapanır, Bilinci yerinde ise hareket ettirmeden sırt üstü yatırılır, bilinçsiz ise kanayan kulak üzerine yan yatırılır, Kulak kanaması, kan kusma, anüs, üreme organlarından gelen kanamalarda hasta/yaralı kanama örnekleri ile uzman bir doktora sevk edilir.

Aşağıdakilerden hangisi iç kanamalarda yapılması gereken ilk yardım Uygulamalarındandır?​

Aşağıdakilerden hangisi iç kanamalarda yapılması gereken ilk yardım Uygulamalarındandır?
İç kanama şüphesi olanlarda aşağıdaki uygulamalar yapılmalıdır:
- Hasta/yaralının bilinci ve ABC si değerlendirilir,
- Tıbbi yardım istenir (112)
- Üzeri örtülerek ayakları 30 cm yukarı kaldırılır,
- Asla yiyecek ve içecek verilmez,
- Hareket ettirilmez (özellikle kırık varsa),
- Yaşamsal bulguları incelenir,

1 Kulak kanaması olan hastaya ne yapılmalıdır?​

1 Kulak kanaması olan hastaya ne yapılmalıdır?
Kulak kanaması:
- Hasta/yaralı sakinleştirilir, endişeleri giderilir,
- Kanama hafifse kulak temiz bir bezle temizlenir,
- Kanama ciddi ise, kulağı tıkamadan temiz bezlerle kapanır,
- Bilinci yerinde ise hareket ettirmeden sırt üstü yatırılır, bilinçsiz ise kanayan kulak üzerine yan yatırılır,

Iç kanama geçiren hastaya su verilir mi?​

İntepe, kaza sırasında oluşabilecek iç kanama durumu ihtimali üzerine ise, iç kanamanın devam etmemesi için kaza yapmış kişiye asla su içirilmemesi gerektiğini söyledi.

Kan kaybı çok olan hastaya hangi pozisyon verilir?​

Kan kaybı çok olan hastaya hangi pozisyon verilir?
A) Aşırı kan kaybına yol açan kanamalarda hastaya şok pozisyonu verilir. B) Sık aralıklarla 2-3 dakikada bir yaşam bulguları değerlendirilir. C) Kanayan bölge kalp seviyesinden yukarı tutulur. D) Yaralıya dokunulmadan hızla hastaneye sevk edilmesi sağlanır.

Turnike hangi kemiklere uygulanır?​

Turnike hangi kemiklere uygulanır?
Turnike, kol ve uyluk gibi tek kemikli bölgelere uygulanır, ancak önkol ve bacağa el ve ayağın beslenmesini bozabileceği için uygulanmaz. Uzuv kopması durumlarında, önkol ve bacağa da turnike uygulanabilir.

Burun kanamasında ilk yardım uygulamaları nelerdir?​

Burun kanamasında ilk yardım •Hasta ya da yaralının mümkünse oturması sağlanır. •Hasta ya da yaralının burun kanatları iki parmakla sıkıştırılır. •Bu işleme yaklaşık 5 dk kadar devam edilir. Kanamanın durmaması halinde hasta ya da yaralının en yakın sağlık kuruluşuna götürülmesi sağlanır.

Kulak kanaması olan hastaya ne yapılır?​

Kulak kanaması olan hastaya ne yapılır?

Kulak kanaması olan kazazedeye ne yapılır?​

Kulak kanaması olan kazazedeye ne yapılır?
A) Kanama ciddi ise kulağı tıkayarak kapatmak gerekir. B) Kazazedenin bilinci yerindeyse, kanayan kulak üzerine yan yatırılır. C) Kanama hafifse kulak temiz bir bezle temizlenir. D) Kazazede bilinçsiz ise hareket ettirilmeden sırtüstü yatırılır.

Jilet kesiği kanaması nasıl durdurulur?​

1)Kestiğiniz yere 30 saniye boyunca sıcak bir el havlusu tutun. Sıcak su da kesiği temizlemeye ve kan akımın yavaşlatmaya yarar. 2)Kan damarlarını daraltmak için kesiğin üstüne buz tutabilirsiniz.

Kanamayı hangi bitki keser?​

Kanamayı hangi bitki keser?
Limon, kivi, portakal, biber, maydanoz, greyfurt, çilek, lahana, kırmızı biber, kavun, mandalina, turp, karnabahar ve ıspanak adet kanamasını azaltan yiyecekler arasında sayılır.
 
İç kanama bulguları olan bir hasta için hangi pozisyonun uygun olduğunu öğrenmek önemlidir. İç kanama ciddi ise, hastanın bilinci yerindeyse hareket ettirilmeden sırt üstü yatırılması önerilir. Eğer hasta bilinçsizse, kanayan kulak üzerine yan yatırılması gerekebilir. Bunun yanı sıra, kanayan bölgenin kalp seviyesinden yukarıda tutulması da önemli bir adımdır. Ancak dikkat edilmesi gereken bir husus, sadece kalp seviyesinden yukarıda tutulması gereken bölgenin, kan kaybı çok olan hastalarda şok pozisyonu verilmesidir.

Doğru müdahale ve pozisyonun belirlenmesi için hasta/yaralının durumu dikkatlice değerlendirilmeli ve gerekli tıbbi yardımın alınması sağlanmalıdır. Ayrıca, turnike uygulamasının hangi durumlarda yapılması gerektiği ve burun kanaması gibi diğer durumlar için de uygun ilk yardım önlemleri hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.
 
Geri
Üst