AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ic hastaliklari uzmani ne kadar maas alir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

İç hastalıkları uzmanı ne kadar maaş alır?​

Uzmanlık eğitimini tamamlayan iç hastalıkları uzmanları, kamuda açılan kontenjanlara başvuru yaparlar ve kura ile atanırlar. Üniversiteye giriş ve eğitim şartları göz önüne aldığınızda maaşlara şaşıracağınızı düşünüyorum. 1/4 kademesindeki uzman hekim maaşı 2020 yılında 8675 TL ve 2021 yılında 9314 TL olmuştur.
İç hastalıkları hangi tahliller yapılır?
İç hastalıkları kapsamında çalışılan kardiyoloji kalp rahatsızlıklarını, endokrinoloji hormon bozukluklarını ve hematoloji ise kan hastalıklarını incelemektedir. Bağırsak problemleri için gastroenteroloji, böbrek rahatsızlıkları için nefroloji, kanser için onkoloji ve kas hastalıkları için de çalışılmaktadır.
İç hastalıkları doktoru nasıl muayene eder?
Laboratuvar (kan, idrar, dışkı vb.), radyolojik incelemeler (röntgen, ultrasonografi, mammografi, bilgisayarlı tomografi, MR, kemik yoğunluğu, vb.), gerekli durumlarda endoskopik incelemeler (üst gastrointestinal sistem endoskopisi, kolonoskopi, vb.)

İç hastalıkları için hangi bölüme gidilir?​

Üst ve de alt solunum yolu, romatizma, mide, bağırsak ve şeker hastalığı da iç hastalıklar bünyesindeki şekilde tedavi edilmektedir. Bu hastalıkların yanında birde; hipertansiyon, böbrek hastalıkları ve de tiroid de dahiliye doktorlarının ya da dahiliye uzmanlarının tarafından bakılmaktadır.
İç hastalıkları uzmanlığı kaç yıl?
Dahiliye uzmanı; iç hastalıkları olarak da bilinen tıbbın ana bilim dalında, 6 yıllık lisans programı üzerine tıp fakültesi bitiren ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavında (TUS) başarılı olup dahiliye alanında uzman olan kişiye verilen mesleki unvandır.
Dahiliyede kan testinde nelere bakılır?
Kan şekeri ve insülin. Açlık, tokluk kan şekeri ve insülin seviyeleri sık yapılan testler arasında.
Kan tahlili için hastalığın bilinmesi ve bu yönde tahlil istenmesi oldukça büyük bir önem taşır. Genel bir gözle bakılması için Dahiliye doktorunndan randevu alarak, danışıp, test yaptırmanız daha verimli sonuçlar almanızı sağlayacaktır.
İç hastalıkları dahiliye doktoru neye bakar?
İç hastalıkları; hipertansiyon, alt ve üst solunum yolu hastalıkları, şeker hastalıkları, tiroid, böbrek ve bağırsak hastalıkları gibi birçok hastalığın teşhisinde ilk başvuru yapılan kliniktir.
İç hastalıkları kaç yaşa bakar?
Dahiliye bölümünde 15 yaş üzerindeki hastalara bakılır. Hastanelerin genellikle en çok olarak başvurulan kliniklerinden olan iç hastalıkları bölümü, birçok hastanın hastalığa ilişkin başlangıç belirtileri ile başvurduğu klinik olması nedeniyle çok önemlidir.
 
Geri
Üst