AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ic denetci sinavina kimler basvurabilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.452
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

İç denetçi sınavına kimler başvurabilir?​

Haberleşme Mühendisliği, Haberleşme Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Kontrol ve Sistem Mühendisliği bölümlerinden mezun olarak “Mühendis” kadro unvanıyla en az sekiz yıl görev yapanlar aday belirleme sınavına katılabilirler.

İç denetçi sınavı kaç yılda bir yapılır?​

İç denetçi sınavı kaç yılda bir yapılır?
Geçici Madde 1 — Kanunun Geçici 5 inci maddesi hükmünce kamu idarelerine iç denetçi olarak atananlara, atandıkları tarihten itibaren üç yılda bir derecelendirilecek iç denetçi sertifikası verilir.

Iç denetçiler yapmış oldukları denetim sonucunda hazırladıkları raporları doğrudan kime sunarlar?​

Iç denetçiler yapmış oldukları denetim sonucunda hazırladıkları raporları doğrudan kime sunarlar?
(2) İdari birimlerce rapor üzerine yapılan işlemler veya işlem yapılmama gerekçeleri, iç denetçiye bildirilmek üzere iç denetim birimine gönderilir. (3) İç denetim raporları ile bunlar üzerine yapılan işlemler, raporun üst yöneticiye sunulduğu tarihten itibaren iki ay içinde Kurula gönderilir.

İç denetçi kim tarafından atanır?​

(3) Kanunun 65 inci maddesinin son fıkrası uyarınca, iç denetçiler, bakanlıklar ve bağlı idarelerde üst yöneticinin teklifi üzerine Bakan, diğer idarelerde üst yönetici tarafından sertifika sahibi kişiler arasından atanır.

İç denetçi nasıl olunur 2021?​

İç denetçi nasıl olunur 2021?
- İç denetçi olmak isteyenlerin öncelikle üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden ya da Mühendislik Fakültesinden mezun olması gerekiyor.
- Bazı firmalar, kişilerin mezun olduktan sonra iç denetim ile alakalı sertifika programlarından sertifika almış olmasını talep edebiliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı iç denetçi nasıl olunur?​

Hazine ve Maliye Bakanlığı iç denetçi nasıl olunur?
Kamu İç Denetçi Sertifikası almak isteyen ve ilgili mevzuatta belirtilen şartları haiz iç denetçi adaylarının öncelikle İç Denetim Koordinasyon Kurulu (Kurul) tarafından yaptırılacak olan iç denetçi aday belirleme sınavına girmeleri ve bu sınavda başarılı olmaları gerekmektedir.

2021 yılı iç denetçi sınavı ne zaman?​

05 Aralık 2021 tarihinde uygulanan Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulu İç Denetçi Aday Belirleme (2021-İç Denetçi) Sınavının Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının % 10’u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Iç denetçi olmak için kaç puan gerekir?​

Iç denetçi olmak için kaç puan gerekir?
Madde 11 — Kurulun, iç denetçi aday belirleme sınavından 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri puan almış kişiler arasından başarı sırasına göre belirleyeceği sayıda aday, gruplar halinde eğitim programına alınır.

İç denetim birimi kime bağlıdır?​

İç denetim birimi kime bağlıdır?
İç denetim, sertifikalı İç Denetçiler tarafından yapılır. İç Denetim Birimi Başkanlığı, doğrudan Üst Yöneticiye bağlı olarak çalışır.

Sorumlu denetçi kime denir?​

Bağımsız Denetim Yönetmeliği (Yönetmelik)’nin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (r) bendinde sorumlu denetçi; bağımsız denetim kuruluşu tarafından, belirli bir bağımsız denetim faaliyetinin yürütülmesinden sorumlu tutulan ve bu denetime ait raporun bağımsız denetim kuruluşu adına imzalanmasına yetkili kılınan …

İç denetçi kime bağlı?​

İç denetçi kime bağlı?

Maliye Bakanlığı iç denetçi sertifikası nasıl alınır?​

Maliye Bakanlığı iç denetçi sertifikası nasıl alınır?
[Kamu İç Denetçi Sertifikasını Almak için Sınav Gerekiyor mu?] Sertifikayı alabilmek için İç Denetim Koordinasyon Kurulu’nun düzenlediği sertifika eğitimini tamamlamanız ve bu eğitimin sonunda yapılacak sınavı geçmeniz gerekiyor.

İç denetçi nasıl atanır?​

 
İç denetçi sınavı genellikle üç yılda bir yapılır ve bu sınavı başarıyla tamamlayan adaylara iç denetçi sertifikası verilir. Bu sertifika, iç denetim faaliyetlerini yürütmek için gereklidir. İç denetçiler, yaptıkları denetim sonucunda hazırladıkları raporları doğrudan üst yöneticiye sunarlar. Rapor üzerine yapılacak işlemler ve işlem yapılmama gerekçeleri iç denetim birimine gönderilir ve iç denetim raporları, üst yöneticiye sunulduktan sonra iki ay içinde Kurula iletilir.

İç denetçiler, bakanlıklar ve bağlı idarelerde üst yöneticinin teklifi üzerine Bakan, diğer idarelerde ise üst yönetici tarafından sertifika sahibi kişiler arasından atanırlar. İç denetçi olmak isteyenlerin genellikle iktisadi ve idari bilimler fakültesinden ya da mühendislik fakültesinden mezun olmaları gerekmektedir. Bazı durumlarda, firmalar iç denetimle ilgili sertifika programlarından sertifika almış olmayı da talep edebilirler.

Maliye Bakanlığı iç denetçi sertifikası almak isteyen adayların, İç Denetim Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen iç denetçi aday belirleme sınavına girmeleri ve başarılı olmaları gerekmektedir. Sınavdan 70 ve üzeri puan alan adaylar başarı sırasına göre belirlenen sayıda aday olarak eğitim programına alınırlar. İç denetim birimi, sertifikalı iç denetçiler tarafından yürütülür ve doğrudan üst yöneticiye bağlı olarak çalışır.

Son olarak, iç denetçi kime bağlı olur sorusunun cevabı hakkında net bir bilgi verilmemiştir ancak genellikle iç denetçiler doğrudan üst yöneticiye ya da ilgili yöneticilere bağlı olarak çalışırlar.
 
Geri
Üst