AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ic denetci raporlari kime sunar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Iç denetçi raporları kime sunar?​

İç denetçiler, raporlarını doğrudan üst yöneticiye sunar. Bu raporlar üst yönetici tarafından değerlendirmek suretiyle gereği için ilgili birimler ile malî hizmetler birimine verilir.

Sayıştay dış denetim genel değerlendirme raporu kime sunar?​

(2) Sayıştay, denetim ve inceleme faaliyetleri sonucunda hazırlayacağı bu raporları, ilgili kanunlar ve bu yönetmelikte belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar ve/veya ilgili kamu idaresine gönderir.
İç denetçiler, uygunluk, performans, mali, sistem veya bilgi teknolojileri denetimleri sonucunda denetim raporu, danışmanlık faaliyetleri için danışmanlık raporu, inceleme ve araştırmalar ile usulsüzlük ve yolsuzluk tespitine dair çalışmalar sonucunda ise inceleme raporu düzenlerler.
Sayıştay raporlarını kim hazırlar?
Sayıştay, münhasıran kendisine sunulan bağımsız denetim raporlarını esas alarak hazırlayacağı raporu Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar.
Sayıştay üyeleri kimlerden oluşur?
Sayıştay Üyelerini Kim Seçer? Sayıştay organının üyelerinin belirli kısmını Sayıştay meslek mensuplarına bağlı olanlar, belirli kısmını ise Maliye bakanlığı mesleğine mensup olan kişiler tarafından seçilmektedir. Öyle ki sayıştay üyelerinin beşte 3’ü sayıştaylık mesleğine mensup olan diğer üyeler tarafından seçilir.

Denetim raporu kime teslim edilir?​

Bağımsız denetim ve inceleme raporunun kesinleşmesi ise, i. Bağımsız denetim raporu ve inceleme raporu, sorumlu ortak baş denetçi tarafından imzalandığında kesinleşir. teslim edilir.

İç denetim raporu özellikleri nelerdir?​

İÇ DENETİMİN ÖZELLİKLERİ
Dernek iç denetim raporu; genel kurul, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri tarafından düzenlenebileceği gibi, dışarıdan bağımsız bir denetim firmasından da hizmet alınabilir.
İç denetim kim yapar?
İç Denetim Sorumluları; Kanuna göre, iç denetim iç denetçiler tarafından yapılır. Kamu idarelerinin yapısı ve personel sayısı dikkate alınmak suretiyle, ç Denetim Koordinasyon Kurulunun uygun görüşü üzerine, doğrudan üst yöneticiye bağlı iç denetim birimi başkanlıkları kurulabilir.

Geri